S-au afișat rezultatele de la BAC-ul de toamnă. Ce note au luat elevii

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

Rezultatele de la BAC-ul de toamnă au fost publicate astăzi de autoritățile din educație pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Oricine poate consulta lista notelor obținute de elevi.

Cea mai mare medie obținută în cadrul acestei sesiuni a examenului de Bacalaureat a fost 9,76 (de către o elevă a Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, județul Prahova; Câmpina are o populație de puțin peste 30.000 de locuitori).

Următoarele două medii au fost 9,66 și 9,56. În total, doar 3 elevi au reușit să obțină o medie de peste 9,50. Așadar, niciun elev nu a reușit să obțină media 10 în cadrul sesiunii de toamnă.

Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze până acum examenul de Bacalaureat au susținut în ultimele săptămâni atât proble orale, cât și pe cele scrise, în cadrul sesiunii de toamnă a BAC-ului.

Elevii nemulțumiți de notele obținute la examenul de Bacalaureat vor putea depune contestații astăzi, în intervalul ora 16.00 – 20.00.

42.000 de elevi înscriși la sesiunea de toamnă a BAC-ului

Rezultatele finale, de după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 1 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
a) susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
b) susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
c) obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris peste 42.000 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, aproape 28.000 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.000 de candidaţi provin din seriile anterioare.

În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 42.000 de elevi înscrişi (toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 40.000 – zi, iar restul la seral sau la frecvenţă redusă.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au fost declaraţi respinşi aproximativ 41.000 de candidaţi din toate promoţiile.

În sesiunea iunie-iulie 2016, rata de promovare finală, după soluționarea contestațiilor, a fost 68,1%. În cadrul sesiunii de vara 78 de elevi au obținut media 10.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai tari perle de la BAC-ul de toamnă: „Sincer vorbind, habar nu am”

O româncă de 21 de ani, șefă de promoție la Universitatea Sorbona din Paris

Elevii români știu geografie. Patru medalii la Olimpiada Internațională de la Beijing

 

 

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.