Rezultat istoric. Un român, 4 medalii de aur din 4 participări la Olimpiada de Informatică

Un elev din Bistrița apare pe poziția a doua în reputatul „Hall of Fame” al Olimpiadei Internaționale de Informatică. În toate timpurile, doar 2 tineri, elevul român și un elev polonez, au reușit să cucerească 4 medalii de aur la primele lor 4 participări la olimpiadă.

Rareș Darius Buhai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a devenit al doilea cel mai medaliat elev din toate timpurile după ce a cucerit a patra medalie de aur la Olimpiada Internațională de Informatică.

Românul este la egalitate cu un polonez, Filip Wolski, tot cu 4 medalii de aur din 4 participări la olimpiadă, între 2003 și 2006. Locul 1 este ocupat de un tânăr din Belarus, Gennady Korotkevici, cu șase medalii de aur și una de argint, în cele șapte participări ale sale la Olimpiada Internațională de Informatică. Bielorusul a cucerit argintul în 2006, iar, din 2007 până în 2012, șase medalii de aur consecutive.

Potrivit stiri.tvr.ro, România a ocupat locul 10 dintre cele 84 de națiuni participante. Cu acest rezultat, România este pe locul patru în clasamentul pe medalii din toate timpurile. Elevii din țara noastră au cucerit 95 de medalii de-a lungul timpului, dintre care 25 de aur.

Anul acesta, aurul a fost obținut de Rareș Darius Buhai, iar Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) și Marius Valentin Hărşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au obținut medalii de argint.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie – 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

Delegaţia României revine în ţară duminică.

Olimpiada Internațională de Informatică – clasamentul pe medalii din toate timpurile:

1. China – 107 medalii
2. Polonia – 97 medalii
3. Rusia – 96 medalii
4. Romania – 95 medalii
5. Bulgaria – 93 medalii
6. Coreea de Sud – 92 medalii
7. Vietnam – 91 medalii
8. Statele Unite ale Americii – 90 medalii
9. Iran – 88 medalii
10. Thailanda – 88 medalii

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cea mai frumoasă salină din România devine și mai atractivă. O încăpere superbă, deschisă turiștilor

TEST cu imagini. 10 întrebări la care orice șofer ar trebui să știe să răspundă

O româncă încearcă să rezolve criza din Grecia. Cine este Delia Velculescu, negociatorul FMI cu Atena

Un post TV de știri a fost închis. Emisia a încetat sâmbătă dimineață

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.