Revoluție în farfurie. Americanii interzic grăsimile artificiale din produsele alimentare

Administrația din Statele Unite care se ocupă de reglementările din industria alimentară a luat decizia să interzică folosirea grăsimilor artificiale în rețetele produselor.

Potrivit specialiștilor, în urma acestei decizii s-ar putea salva zeci de mii de vieți în fiecare an, întrucât aceste grăsimi artificiale nu doar că nu aduc niciun beneficiu pentru sănătate, ci cresc și riscul dezvoltării bolilor de inimă, relatează jurnaliștii Digi24.

„Prin această interdicţie, ne asigurăm că oamenii nu vor mai consuma grăsimi trans fără să ştie. Pentru că pot exista cantităţi mici de astfel de grăsimi în unele alimente, fără să fii obligat să le treci pe etichetă. Printr-o creştere de 2% a procentului de grăsimi artificiale din alimentaţie, practic cresc şi riscurile de a dezvolta o afecţiune cardiacă cu aproximativ 30%. Reprezintă un factor de risc important pentru a dezvolta boli ale inimii”, a spus medicul cardiolog american Lisa W. Martin, potrivit Digi24.

Printre altele, trebuie să-și schimbe rețeta produse precum margarina, popcornul pentru microunde, unele sucuri carbogazoase sau feluri de hambrugeri și pizza congelată.

Prin această măsură, Agenția Americană pentru Siguranță Alimentară spune că în fiecare an ar putea salva cel puțin 7.000 de vieți și ar preveni peste 20.000 de atacuri de cord.

Grăsimile artificiale folosite pe scară largă în industria alimentară ajută la prelungirea termenului de valabilitate, intensifică aroma și textura produselor.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: