Rețeaua de socializare care ne promite viață veșnică

eter9
Foto: Pagina de Facebook eter9

O nouă rețea de socializare numită Eter9 „învață” personalitatea utilizatorilor astfel încât să poată posta în numele lor și după ce aceștia au murit, relatează BBC.

Site-ul care promite „nemurire digitală” folosește un fel de inteligență artificială care scanează postările unui utilizator și, după ce acesta a murit, continuă să publice postări din ariile sale de interes. De exemplu, dacă cineva a postat informații despre Taylor Swift și critici la adresa companiei de căi ferate, softul va continua să posteze lucruri similare și după moarte.

Dacă Facebook folosește „Like-urile”, Eter9 folosește „Smile-urile” („zâmbete” în limba română), iar defuncții continuă să posteze „zâmbete” pe rețea.

Reţeaua include atât o pagină principală, care funcţionează ca fluxul de ştiri de pe Facebook, cât şi o pagină ce funcţionează ca profilul de pe Facebook. Eter9 le permite utilizatorilor să posteze chiar dacă ei nu sunt conectați online.

Rețeaua creată de programatorul portughez Henrique Jorge se află încă în faza de teste, însă 5.000 de oameni s-au înscris deja.

Jorge a declarat pentru Newsbeat că plănuiște să facă sistemul mai puternic: „Încercăm să creăm un sistem de inteligență artificială care învață mai repede de la alte rețele precum Facebook”.

Ideea unei inteligențe artificiale pe social media nu este considerată imposibil de pus în practică, mai notează BBC.

Foto: Pagina de Facebook eter9
Foto: Pagina de Facebook eter9

Facebook are 3 laboratoare dedicate inteligenței artificiale, iar în iunie Mark Zuckerberg a dezvăluit intenția rețelei de a construi sisteme de inteligență artificială „care sunt mai bune decât oamenii la simțurile noastre primare: vedere, auz etc”.

Facebook folosește deja un soft de recunoaștere facială și susține că acesta recunoaște persoanele respective în 83% dintre cazuri.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea
Reduceri eMAG la electrocasnice mari. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Muncește și călătorește. Locuri de muncă pe vase de croazieră
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.