Restaurante Michelin. Bucătarul care a cucerit lumea cu o mâncare de 6 lei

Restaurante Michelin. Bucătarul din Singapore a reușit să câștige respectul bucătarilor cu o mâncare ieftină FOTO: Captură Youtube
Restaurante Michelin. Bucătarul din Singapore a reușit să câștige respectul bucătarilor cu o mâncare ieftină FOTO: Captură Youtube

Există impresia că o masă la restaurante Michelin te usucă la buzunar. Se pare că nu e chiar așa. Experții celebrului ghid au apreciat și mâncăruri foarte ieftine.

Un bucătar a reușit să-i cucerească pe evaluatorii celebrului ghid Michelin cu o mâncare de 1,5 dolari, echivalentul a 6 lei. Chan Hon Meng a intrat în celebrul ghid cu cea mai ieftină mâncare. În restaurantul său, „Hong King Soya Sauce Chicken Rice and Noodle”, vin sute de oameni.

Deși a primit recunoașterea comunității bucătarilor, clienții lui Chan Hon Meng spun că restaurantul a rămas la fel, cu prețuri mici și un gust al mâncărurilor pe care nu-l găsești în altă parte.

„În urmă cu mai mulți ani am avut șansa să stau mai mult pe lângă un unchi în Hong Kong, aici, în Singapore. De la el am învățat cum să fac fripturi de pui. Mi s-a părut foarte delicioasă carnea de pui, însă nu prea se găsea în magazine. Atunci am început să devin din ce în ce mai interesat”, povestește Chan Hon Meng.

Sosul de soia este făcut cu ghimbir, usturoi și diverse condimente. Mai are și un ingredient secret, un condiment de calitate superioară pe care îl selectează cu grijă.

Restaurantul l-a deschis în 2009. „Vin aici mulți oameni pentru că avem mâncare la prețuri accesibile. În fiecare zi putem vinde în jur de 100 de pui cu sos de soia.

Într-o zi, un reprezentant Michelin a venit la restaurant și a spus că am primit o stea pentru puiul cu soia. M-am simțit foarte onorat. Nu mi-a venit să cred, am fost fericit”, a povestit bucătarul.

Restaurante Michelin. Câte localuri sunt din Europa

Lista cu restaurante Michelin pentru anul acesta urmează să fie publicată. Anul trecut au fost cuprinse în ghid 2.332 de localuri, în 44 de orașe din 20 de țări. Niciun restaurant din România nu a intrat pe această listă selectă.

Însă, dacă vreți să mâncați în restaurante Michelin, puteți alege câteva apropiate de România. De exemplu, puteți merge în Vienna, unde sunt cinci localuri cu câte două stele Michelin. Acestea sunt Amador’s, Mraz & Sohn, Silvio Nickol Gourmet Restaurant, Steirereck im Stadtpark, Ikarus SENNS.

De asemenea, tot în Austria găsiți și mai multe restaurante cu o stea Michelin: Le Ciel by Toni Mörwald, Edvard, Konstantin Filippou, OPUS, Tian, Walter Bauer, Carpe Diem, Esszimmer, Pfefferschiff.

De asemenea, restaurante Michelin găsiți și în Grecia. Au primit stele Funky Gourmet, Spondi, One Star, Botrini’s, Hytra și Varoulko.

Mai sunt restaurante Michelin în Ungaria: Borkonyha Winekitchen, Costes, Costes Downtown, Onyx.

Cehii au şi ei trei localuri cu o stea: Alcron, La Degustation Bohême Bourgeoise, Field, iar polonezii două Atelie Amaro, Senses.