3 miniștri din Guvern și-au anunțat demisiile

Mihai Tudose FOTO: Gov.ro
Mihai Tudose FOTO: Gov.ro

Trei miniștri din Guvernul Mihai Tudose și-au anunțat demisiile joi, 12 octombrie, în timpul ședinței Comitetului Executiv al PSD, anunță Digi24. Toate demisiile au fost acceptate de PSD.

Este vorba despre Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, de Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene și de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

În momentul în care au luat cuvântul în fața comitetului PSD, aceștia și-au exprimat dorința de a-și da demisia.

Comitetul Executiv al PSD s-a întrunit în aseară pentru a decide care miniștri pleacă de la guvernare, după ce premierul Mihai Tudose s-a arătat nemulțumit de activitatea unor miniștri care, spune el, „au încetinit ritmul”.

Astăzi, la ora 12.00, va fi organizată o nouă ședință a Comitetului Executiv al PSD în cadrul căruia se va decide cine sunt miniștrii care îi vor înlocui pe cei 3 demisionari.

Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt și urmărite penal de DNA în dosarul referitor la trecerea Insulei Belina și a unei părti a Brațului Pavel la Consiliul Județean Teleorman, prin hotărâre de Guvern, după care proprietățile au fost închiriate unei firme private. Procurorii le acuză pe cele două de încălcarea mai multor legi.

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a opus inițial remanierii, însă premierul Mihai Tudose a arătat că dacă nu va putea schimba miniștrii de care nu este mulțumit își va da demisia din funcție.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că dacă și acest guvern va cădea va pune sub semnul întrebării capacitatea PSD de a guverna țara. Iohannis a mai spus că premierul Mihai Tudose este de bună-credință.

„Premierul dorește să aibă o echipă performantă. După aproape un an de la alegeri așteptăm ca PSD-ul să vină cu niște rezultate tangibile pentru români. Important e să fie o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate”, a spus Iohannis, și a completat că nu crede că un guvern de tehnocrați este o soluție în acest moment.

Potrivit Digi24, în ședința Comitetului Executiv Liviu Dragnea a spus că a treia oară nu va ajunge la președintele Iohannis cu o nouă propunere de premier și că își dorește ca Mihai Tudose să continue guvernarea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.