Regulament școlar 2018. Fără telefoane mobile la oră

Noul regulament școlar 2018 prevede că elevii nu mai au voie cu telefoane la ore FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
Noul regulament școlar 2018 prevede că elevii nu mai au voie cu telefoane la ore FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat noile reguli după care școlile se vor ghida. În noul regulament școlar 2018 se subliniază, printre altele, că efectuare serviciului pe școală de către elevi, folosirea notelor ca mijloc de coerciție și sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității vor fi interzise.

De asemenea, noul regulament școlar 2018 mai presupune că „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ”.

În noul regulament școlar 2018 se mai precizează și că „personalului din învățământ îi este interzis să desfășoare sau să încurajeze acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului și viața intimă, privată sau familială a acestuia sau ale celorlalți salariați din unitate”.

Regulament școlar 2018. „Nu a fost făcută o consultare publică”

Se schimbă și regulile în ceea ce îi privește pe cei scutiți de la orele de sport. Mai exact, pentru integrarea în colectiv a elevilor scutiți medical în timpul orei, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice care vor avea în vedere recomandările medicale, de exemplu: arbitrarea, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice sau ținerea scorului.

Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda, a declarat pentru Hotnews.ro că în mare sunt modificări făcute pentru zona de auxiliare, „are și părți bune”, însă critică faptul că nu a fost făcută o consultare publică.

Tot la capitolul critici, președintele Asociației Elevilor spune despre noul regulament școlar 2018 că se modifică „zona de drepturi ale elevilor, altfel decât prin Statutul Elevului”.

„La telefoane, singura modificare e că trebuie depozitate în timpul orei. Și înainte era interzisă folosirea în timpul orei, ceea ce e în regulă, iar utilizarea lor era oricum sancționată. Să îi pui pe elevi să le depoziteze înseamnă că prezumăm din start că toți încalcă regula și le utilizează”, a declarat, pentru HotNews, Constantin-Alexandru Manda.

FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com