Regele bondarilor de la Tia Mare. Cum a crescut o plantație cu ajutor doar de la natură

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Un legumicultor din localitatea Tia Mare, județul Olt, și-a făcut o plantație 100% naturală de legume. Potrivit Digi24, cei care asigură polenizarea naturală a plantelor de pe cei 7.000 de metri pătrați sunt bondarii, iar dăunătorii sunt combătuți tot cu prădători naturali.

În uriașa grădina a lui Tiberiu Dragu nu este strop de pesticid, nu se pun hormoni de creștere sau alte tratamente chimicale. Are acum 15 soiuri de roșii, ardei și vinete, toate cu un gust ca odinioară.

Întreaga afacere e în familie. De aceea, toată marfa o vând copiii săi în câteva piețe din Ardeal.

S-a apucat de agricultura bio în urmă cu doi ani, după ce a avut probleme de sănătate. În total, prima investiție, în răsaduri, instalație de irigație și încălzire, precum și în programul de polenizare bio, a fost de 20.000 de lei. Banii i-a strâns în familie, de la prieteni care au crezut în ideea sa și cu un credit de la bancă.

Bani europeni nu a putut accesa. „În ultima fază mi s-a spus că nu am liceul și nu știu să gestionez banii”, a spus Tiberiu Dragu, pentru reporterii Digi24.

Lucrează împreună cu familia la cele 14 solarii. Roșiile și vinetele le vinde cu prețuri între 5 și 10 lei, iar ardeii cu 4-5 lei pe kilogram.

FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com