Regat de gheață impresionant, în centrul Europei


Temperaturile extreme care au durat zece zile în Slovenia au transformat complet Muntele Javornik, care a devenit un punct de atracție pentru fotografii profesioniști.

Gheața și zăpada se pot transforma foarte ușor în structuri impresionante, dacă au condiții meteorologice potrivite, iar în Slovenia muntele a devenit un veritabil regat de gehață.

Imaginile realizate de către fotograful Marko Korosec par ireale la prima vedere. Zăpada şi gheaţa de pe munte au fost modelate de vântul năprasnic şi au rezultat structuri care par fantomatice.

Slovenia a fost lovită timp de 10 zile de un vânt extrem de puternic și de zăpadă, apoi a fost acoperită de ceaţă îngheţată. Fotograful Marko Korosec a profitat de vremea extremă şi a urcat în Munţii Javornik, pregătit să surprindă peisajul apărut în urma fenomenelor meteo extreme. Odată ajuns în vârful muntelui, bărbatul a descoperit că una dintre cele mai populare staţiuni montane din Slovenia era acoperită în totalitate de gheaţă, iar peisajul era unul care nu trebuia ratat.

La prima vedere, unele structuri par a fi parte dintr-un film SF, iar peisajele reușesc să taie respirația din primul moment.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.