Record mondial senzaţional. A sărit 251,5 metri cu schiurile

Trambulina din liniştitul oraş norvegian Vikersund a avut un weekend foarte agitat, recordul mondial fiind doborât de două ori în doar câteva ore.

Mai întâi, slovenul Peter Prevc (22 de ani) a reuşit sâmbătă o săritură de 250 de metri, depăşind cu 3,5 metri precedentul record, deţinut de norvegianul Johan Remen Evensen, care îl stabilise în 2011, pe aceeaşi trambulină. Liderul Cupei Mondiale a devenit primul non-scandinav din ultimii 15 ani care stabileşte lungimea de referinţă în săriturile cu schiurile.

Mândria nordicilor a răbufnit o zi mai târziu, prin norvegianul Anders Fannemel (23 de ani), care a îmbunătăţit recordul cu o săritură superbă, de 251,5 metri. În ciuda săriturii uriaşe, Fannemel nu a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Vikersund, el încheind competiţia abia pe locul doi, după neamţul Severin Freund, care a evoluat excelent în ambele manşe.

„Condiţiile au fost perfecte pentru zboruri lungi şi am reuşit cea mai bună săritură din viaţa mea”, a spus Fannemel după izbânda sa, care l-a ajutat să ajungă pe locul 4 în ierarhia generală din acest sezon.