Record mondial la plantat copaci

„Tocmai am fost informat că am doborât recordul mondial de reîmpădurire”, a declarat președintele Ecuadorului, Rafael Correa, în timpul unui discurs. Ecuadorul a reușit să doboare recordul mondial de împădurire weekend-ul trecut, după ce s-au plantat 647.250 de copaci într-o singură zi, potrivit AP.

Acțiunea s-a desfășurat în mai multe locuri din țară și au fost plantate diferite specii de copaci. Potrivit ministrului Mediului din guvernul ecuadorian, Lorena Tapia, la această acțiune au participat aproape 45.000 de persoane, care au reușit să reîmpădurească o suprafață de 2.000 de hectare de teren.

Recordul inițial, potrivit evaluatorilor de la Guiness Book, aparținea unei acțiuni din Filipine.

Ecuadorul nu este la primul record în ceea ce privește ecologia. Tot în această țară s-au reciclat cele mai multe sticle de plastic într-o săptămână.

Între timp, în România, la presiunea opiniei publice, se încearcă împiedicarea unui record la polul opus: Cea mai mare acțiune de despădurire.

Astfel, exporturile de lemn, sub formă de bușteni, cherestea și lemn de foc au fost suspendate până pe data de 31 august, arată un proiect de ordonanță de urgență supus dezbaterii publice de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Potrivit proiectului, această devizie ar urma să fie luată din cauza amploarei pe care au luat-o „tăierilor ilegale de pădure din ultimii 10 ani, efectele acestora asupra sănătății și siguranței cetățenilor, precum și impactul asupra mediului”. Această Ordonanță de Urgență vine în contextul dezbaterilor în ceea ce privește Noul Cod Silvic, care se află în dezbatere în Parlament, după ce a fost retrimis pentru o nouă analiză de către Klaus Iohannis, care cere ca legea să nu intre în contradicție cu normele Uniunii Europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.