Record la vot. Câți ani are cel mai vârstnic român care a votat la alegerile parlamentare

Zeci de oameni de peste 100 de ani au venit la vot în ziua alegerilor, însă cel mai vârstnic dintre ei este un bărbat din sectorul 2 al Bucureștiului.

Bărbatul, în vârstă de 110 ani, a votat la Colegiul Național Cantemir Vodă din București.

Deși vârstnicii au venit în număr mare la vot, absenteismul din rândul tinerilor a făcut ca prezența la vot la nivel național să fie de circa 40%.

Prezența la vot pe vârste la alegerile parlamentare

Cei mai mulți dintre votanții de astăzi au fost cei cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani. Peste 2,7 milioane dintre votanți sunt din acestă categorie de vârstă

Urmează votanții de peste 65 de ani, cu aproape 1,7 milioane de voturi exprimate.

Cea mai slabă prezență este în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (sub 450.000 de persoanele din această categorie au venit la vot).

Prezență slabă la vot și pentru românii cu vârste între 25 și 34 de ani. Circa 800.000 de români din această categorie de vârstă au votat astăzi.

Primele rezultate ale cercetărilor de tip exit poll – făcute publice la ora 21 – arată că PSD a câștigat scrutinul cu circa 44%, în timp ce PNL a obținut 22% dintre voturi. USR a primit 10% dintre voturi, iar ALDE – circa 6%. UDMR a fost votat tot de 6% dintre oameni, în timp ce formațiunea lui Traian Băsescu – PMP – ar fi sub pragul electoral de 5%. Primele rezultate oficiale apar însă luni, 12 decembrie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.