Reacție fără precedent a jurnaliștilor. Nicolicea a rămas să vorbească singur

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Toți jurnaliștii prezenți la Camera Deputaților, la ședința Comisiei speciale care a modificat Codul penal, au refuzat să-l asculte pe deputatul PSD Eugen Nicolicea, potrivit G4Media.ro.

Acesta s-a făcut remarcat printr-un limbaj vulgar și o atitudine agresivă la adresa presei. Motivul a fost că Eugen Nicolicea nu a vrut să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, ci să vorbească exclusiv despre subiectul care îl interesa – un conflict verbal cu deputatul PNL, Cătălin Predoiu, în cadrul căruia folosise un limbaj suburban.

Liberalul Cătălin Predoiu l-a întrebat pe Eugen Nicolicea de ce a fost scoasă categoria terților din noua definiție propusă de PSD la infracțiunea de abuz în serviciu.

„Am explicat o dată înainte de a pleca la plen, probabil că erați la budă. Păi ce facem aicea?”, a răspuns Nicolicea.

Potrivit G4Media, jurnaliștii i-au spus că „ei nu sunt scenă pentru conflictul” lui cu deputatul PNL, moment în care Nicolicea a plecat din fața microfoanelor. După câteva minute, Eugen Nicolicea a revenit în fața jurnaliștilor, dar aceștia efectiv l-au lăsat singur în fața camerelor care nu înregistrau.

Deputatul PSD Nicolicea le-a spus jurnaliștilor, săptămâna trecută, că „stau tolăniți ca la autogară”, după ce a fost întrebat de liftul este dedicat doar parlamentarilor, iar cameramanii au fost obligați să stea într-un țarc pe holurile Parlamentului.

„Păi nu vă vizează pe dumneavoastră, vizează absolut pe toată lumea, ca să nu se mai întâmple. Altă dată, pe viitor aveți grijă de comportament. (…) Deci această este o atitudine eronată. Aveți dumneavoastră jos la P (etaj – n.r.) toate dotările. Există sala presei, aveți tot ce vă trebuie acolo? Și dumneavoastră stați tolăniți aici ca la autogară”, le-a spus Nicolicea jurnaliștilor.

https://www.youtube.com/watch?v=xcn1FbadV9A

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.