Reacția lui Piedone după ce a pierdut definitiv dreptul de a candida la primărie

FOTO: Cristian Popescu Piedone/Facebook
FOTO: Cristian Popescu Piedone/Facebook

Tribunalul București a respins, ieri, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4. Decizia este definitivă și nu-i mai dă dreptul să participe la alegerile locale din iunie.

Aceeași decizie a fost luată și în primă instanță, de Judecătoria Sectorului 4. „Întrucât intimatul a candidat la funcția de primar al Sectorului 4 din municipiul București, municipiu care nu face parte din niciun județ, neexistând o organizație județeană a partidului, instanța reține că propunerea de candidatură trebuie să fie semnată și să provină de la conducerea organizației municipiului București, cum de altfel este reglementat și în Statutul Partidului Puterii Umaniste.

Analizând dosarul de candidatură depus de intimat reiese că propunerea de candidatură a fost formulată de Președintele Filialei Sector 4 București al partidului Puterii Umaniste și nu de către Filiala Municipiului București”, au arătat magistrații în motivare, potrivit Hotnews.ro.

„De astăzi, voi rămâne doar primarul de suflet al locuitorilor Sectorului 4 şi primarul familiei mele, întrucât justiţia a decis că nu pot candida, din cauza unui viciu de procedură al partidului pe care l-am ales în grabă să îl reprezint. Respect această decizie, însă nu renunţ. Vă sunt dator Dvs, celor care m-aţi susţinut, să merg mai departe, să vă pot privi în ochi şi după 5 iunie, pentru că v-aţi pus încrederea în mine. Îmi sunt dator mie, pentru munca mea din ultimii opt ani, pentru sutele de nopţi şi de zile petrecute pe străzile sectorului, să nu stau deoparte.

Sunt născut şi crescut în Sectorul 4, voi trăi aici toată viaţa, copiii mei trăiesc aici, şi pentru ei, precum şi pentru copiii şi nepoţii Dvs, atât cât îmi mai stă în putere, trebuie să lupt. Singurul mod în care mai pot face ceva pentru sectorul nostru şi oamenii din el este să ne asigurăm, împreună, că vom alege un primar care să se pună în slujba lor, aşa cum mi-am dat silinţa să fac şi eu”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook, după decizia instanţei.

„Nimeni nu se aştepta ca Piedone să candideze”

Piedone a mai depus un dosar de candidatură care fost respins definitiv săptămâna trecută. În primul caz, magistrații Tribunalului București au admis o contestație depusă de avocatul Gheorghe Piperea și mai mulți supravețuitori ai tragediei de la clubul Colectiv. Aceștia susțineau că era imposibil ca Piedone să fi strâns semnăturile nevesare într-un timp atât de scurt.

„Nimeni nu se aştepta ca Piedone să candideze. Şi eu am cerut instanţei să verifice cum au fost strânse semnăturile. Şi cred că s-a făcut o verificare prin sondaj şi s-a constatat că multe dintre ele sunt în neregula. S-ar putea să apară şi elemente penale”, a declarat avocatul Piperea, după pronunțarea deciziei Tribunalului.

Cristian Popescu Piedone este urmărit penal după tragedia din clubul Colectiv. A demisionat din funcția de primar al Sectorului 4 în noiembrie 2015, la presiunea protestatarilor care au ieșit în stradă. A fost aspru criticat în ultima lună pentru decizia de a-și depunde candidatura pentru un nou mandat de primar, mai ales pentru că anul trecut a declarat că se retrage definitiv din viața politică.

Recomandările editorilor GreatNews: