Reacția lui Adrian Despot la propunerea de a participa la consultări cu Iohannis

UPDATE 13:00. Adrian Despot a revenit cu o nouă poziție: „Am fost invitat la Cotroceni de către Președintele Iohannis. În continuare consider că nu sunt persoana potrivită însă, în spiritul respectului față de democrație și simbolurile acesteia, voi fi acolo”.

De asemenea, printre reprezentanți ai societății civile, au mai fost invitați Cristina Guseth (Freedom House), jurnalistul și activistul civic Liviu Mihaiu, Cătălin Drula (Pro Infrastructura) sau Nicușor Dan.

Pe rețeaua de socializare Facebook circulă mai multe propuneri de reprezentanți ai societății civile care ar trebui să meargă la consultări cu președintele Klaus Iohannis, pe tema formării noului guvern. Pe listă se află și Adi Despot, care este și unul dintre supravețuitorii tragediei din Clubul Colectiv, în urma căreia au murit 32 de oameni, iar aproximativ 80 sunt în stare critică internați în spital. Solistul trupei Vița de Vie a refuzat această propunere.

„Vă mulțumesc pentru susținerea și încrederea acordată. Vă înțeleg furia și dorința de schimbare. Și eu, la fel ca și voi, sunt sătul de improvizații. Participarea mea în calitate de reprezentant la consultări nu ar fi decât o altă improvizație. Nu am nici pregătirea și nici priceperea necesară pentru așa ceva.

Cu toții suntem nemulțumiți de lipsa de profesionalism de care au dat dovada atât clasa politică cât și marea majoritate a funcționarilor publici. Haideți să nu facem greșeala de a înlocui o serie de incompetenți cu o altă serie de incompetenți”, a transmis Adrian Despot, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis așteaptă, astăzi, la ora 13:30, la Cotroceni, un grup de reprezentanți ai protestarilor care au ieșit în stradă în ultimele trei zile și membri ai ONG-urilor.

Iohannis a anunțat că, după consultările pe care le va avea cu partidele politice parlamentare, dorește să se consulte și cu reprezentanți ai societății civile cu privire la propunerea unui viitor prim ministru. Potrivit celor mai recente informații, vor fi maxim 20 de reprezentanți ai societății civile. De asemenea, Administrația Prezidențială a anunțat ieri că așteaptă mesaje cu propuneri de la români. Până acum s-au strâns peste 5.500 de mesaje.

Ieri, președintele l-a numit pe Sorin Cîmpeanu în funcția de prim ministru interimar.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.