Reacţia fanilor Stat Islamic, după „11 septembrie al Europei”: „În curând, toată lumea va simţi amărăciunea”

Simpatizanţii organizaţiei teroriste Stat Islamic au celebrat atacurile teroriste din Paris, soldate cu 120 de morţi şi peste 200 de răniţi, potrivit bilanţului provizoriu din zorii zilei de sâmbătă, 14 noiembrie.

„Parisul arde şi, în curând, toată lumea va simţi amărăciunea”, au transmis islamiştii, pe reţeaua de socializare Twitter.

Militanţii islamişti au creat câteva grupuri dedicate pe Twitter, cele mai populare dintre acestea fiind „#Paris_On_Fire” („Parisul în flăcări”) şi „#FranceUnderAttack” („Franţa sub asediu”).

Atacurile nu au fost revendicate încă, însă atacatorii din Paris au fost auziţi strigând „Allah Akbar”, în timp ce ucideau oameni în restaurante şi în sala de concerte Bataclan.

O tânără care se afla în club în momentul atacului a declarat pentru televiziunea franceză BFM: „Am văzut doi bărbaţi. Cel mai mare dintre ei a spus „Ce căutați în Siria?”. Apoi a deschis focul. Am văzut trupuri căzând în jurul meu. Eu am fost împuşcată în picior. A fost un carnagiu. Nu am văzut niciodată atâţia oameni morţi la un loc”, a povestit, fata, plângând.

„Este un 11 septembrie, Franţa nu a cunoscut atacuri de o asemenea amploare pe teritoriul ei în ultimele zeci de ani. Starea de urgenţă pe întreg teritoriul nu a mai fost decretată de la războiul din Algeria din anii ’60”, a declarat pentru HotNews.ro Luca Niculescu, redactor-şef RFI România.

Potrivit autorităților, vineri seară, atacatorii au deschis focul asupra unor cafenele, pentru ca apoi să intre în sala de concerte Bataclan, în care avea loc un concert rock. Au ucis zeci de oameni în acele restaurante, și alți 87 în Bataclan. Șapte dintre teroriști au murit în urma exploziei centurilor sinucigașe pe care le purtau. Al optulea a fost ucis de forțele speciale franceze.

Teroriștii au provocat explozii și în apropierea Stade de France, în timp ce pe arenă se desfășura meciul amical Franța-Germania. Președintele francez Francois Hollande, prezent la meci, a fost evacuat de urgență. Franța este gazda Campionatului European de Fotbal din 2016, la care participă și România.

Siteul nostru prezintă toate detaliile atacurilor fără precedent din Paris, AICI.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.