Reacția Elenei Udrea după anunțul exmatriculării de la Facultatea de Teologie

Elena Udrea
Elena Udrea

Elena Udrea a scris pe pagina personală de Facebook că îi pare rău că nu a reușit să termine cursurile de master pe care le-a început la Facultatea de Teologie din Cluj. Udrea a dat vina pe numărul mare de dosare penale pe care le are de rezolvat în instanță și care îi ocupă timpul.

„Îmi pare rău că nu am reușit să termin acum cursurile de master, pentru că pur și simplu nu am timpul necesar și mai ales nu am starea de spirit pentru a studia temeinic teologia în această perioadă. Eu am ales să fac acest materat din pasiune, nu pentru CV, ca urmare, dorința mea este chiar să cercetez, să aflu lucruri, nu să trec examenele cum își iau alții „doctoratele”.

Când am început, aveam un dosar penal în instanță, acum am trei! Am câte 5,6 termene pe lună, mii de pagini de citit, apărări de pregătit… aproape tot timpul meu e dedicat acestei saga penale…

După ce se va termina, voi relua cu siguranță cursurile. Până atunci, rămân aceeași practicantă religioasă și la fel de interesată de credință și influențele credinței asupra vieții noastre”, a scris Elena Udrea pe pagina personală de Facebook.

Elena Udrea a fost exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca. În 2016, Udrea s-a înscris la un master de Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială. Spunea atunci că va înființa „Institutul Fericirii” și vrea „să ajute oamenii prin credință”.

Studenta Udrea a fost exmatriculată pentru că nu s-a prezentat la niciun examen, iar la cursuri a fost doar de câteva ori.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.