Răspunzi la o întrebare de Bacalaureat și ai net gratuit

Lanțul de restaurante KFC din România înlocuiește parola de Wi-Fi cu întrebări de Bacalaureat. Scopul este de a-i încuraja pe elevi să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat și de spijini totodată sistemul de învățământ din România, informează digi24.ro.

Pentru a se conecta la internet, clienții trebuie să răspundă la întrebarea pe care o primesc atunci când accesează rețeaua Wi-Fi Test. Cei care răspund corect primesc automat o oră de internet, la sfârșitul căreia procesul trebuie reluat.

În cazul întrebărilor care îi pun în dificultate, elevii au opțiunea de a accesa răspunsul detaliat, fixându-și astfel cunoștințele pentru examen.

Restaurantele KFC din țară își vor schimba întregul sistem de rutere, iar parolele de Wi-Fi existente vor fi înlocuite cu 1.600 de întrebări realizate de profesori, pornind de la materia pentru Bacalaureat.

„Am plecat de la o statistică îngrijorătoare, conform căreia promovabilitatea examenului de Bacalaureat este în continuă scădere în România. Observând elevii care ne calcă pragul, constatăm că ei accesează în număr foarte mare rețeaua de Wi-Fi din restaurante, motiv pentru care ne-am gândit să valorificăm acest canal în folosul lor. Wi-Fi Test este o metodă alternativă pentru ei de a-și fixa cunoștințele pentru BAC, un mod de a le reaminti că e important să învețe și că poate fi distractiv în același timp”, a declarat Monica Eftimie, Chief Marketing Officer KFC, potrivit sursei citate.

Lecții de BAC pe tavă

KFC a lansat și în trecut campanii menite să îi încurajeze pe elevi să învețe cu seriozitate pentru examenul de Bacalaureat. În vara anului trecut, elevii găseau 18 modele de subiecte pentru BAC pe tăvile din restaurantele KFC Magheru, Dorobanți, Regina Elisabeta, Unirii, Sun Plaza și Mega Mall din București. Elevii puteau învăța într-un mod distractiv, în timp ce luau masa în restaurant.

De asemenea, cei care alegeau să comande la pachet puteau cere exercițiile pentru acasă.

Cele 18 variante de subiecte din campania „Lecții pe tavă” erau realizate de profesoara de limba și literatura română Mariana Badea.

În 2015, rata de promovare a Bacalaureatului a fost de 67,9% la nivel național (după soluționarea contestațiilor).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Rezultate BAC 2015. Care sunt județele cu cea mai bună și cu cea mai slabă promovabilitate
Lucrare de 10, notată cu 1 la Examenul de Bacalaureat
Premieră la examenul de bacalaureat din acest an

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here