Rapid a reușit șocul anului! A bătut Steaua în deplasare și visează la salvare

Rapid a reușit una dintre cele mai frumoase și neașteptate victorii din ultimii ani, impunându-se cu scorul minim (1-0) pe terenul campioanei Steaua. 

Suporterii giuleșteni au făcut spectacol înainte de meci, temându-se probabil că după cele 90 de minute de joc nu vor avea prea multe de sărbătorit. Era greu de crezut că ”lanterna roșie” a Ligii 1 (n.r. – unul din clișeele feroviare din fotbal care o descria până aseară pe Rapid) va reuși să învingă liderul Steaua în deplasare.

Cu noua stemă pe piept și cu doar câteva mii de susținători în tribunele stadionului din Ghencea, gazdele n-au luat meciul prea în serios, însă au reușit să controleze prima repriză, irosind și câteva ocazii – cea mai mare dintre ele fiind bara lovită de Paul Papp, în minutul 13.

Rapid, cu veteranii Săpunaru, Pancu și Daniel Niculae în teren, dar și cu numeroși jucători străini, majoritatea debutanți în Liga 1, a făcut un meci excelent în defensivă, iar în debutul părții secunde a lovit și în atac.

Singurul gol al meciului a fost marcat de cehul Gecov, care a pătruns nestingherit de defensiva stelistă în careu și l-a învins cu un șut plasat pe Cojocaru.

Până la final, echipa încropită a Rapidului, condusă de pe bancă de profesorul Cristi Pustai, s-a apărat exact în fața atacurilor haotice ale liderului.

De menționat ar fi și evoluția foarte slabă a arbitrului Cristian Balaj, care ar fi trebuit să îl elimine pe Papp, pentru un fault făcut ca ultim apărător.

Mai mult, la doar trei minute după ultimul fluier al partidei, gazdele au decis să stingă nocturna stadionului, în timp ce giuleștenii sărbătoreau o victorie istorică.

Dacă Steaua trece printr-o mare criză de identitate, însă chiar și așa se îndreaptă spre al treilea titlu consecutiv, Rapid trăiște o adevărată renaștere. E o renaștere fotbalistică, pentru că spiritul Giuleștiului nu a murit niciodată, nici atunci când echipa a fost retrogradată sau a evoluat în liga secundă.

Rapid are 14 puncte, cu patru mai puțin decât Universitatea Cluj, care ocupă primul loc de peste linia roșie. În etapa viitoare, echipa căreia nimeni nu îi dădea nicio șansă de salvare la finalul primei părți a sezonului, va juca împotriva Concordiei Chiajna, o altă formație care țintește salvarea.