Raed Arafat, atac la sinistrați: ”Am văzut tineri care stăteau și se uitau”

Ploile abundente au provocat inundații în multe județe ale României în ultimele zile, iar șeful Direcției pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a arătat contrariat de atitudinea unor sinistrați.

”La Vâlcea am văzut bătrâni care îşi curăţau casele alături de pompieri şi am văzut şi tineri care stăteau şi se uitau. Chiar unuia dintre ei i-am zis că, totuşi, ar fi bine să ajute pompierii. Dacă pompierii lucrează la ei în casă ar trebui să lucreze şi ei. Au trecut la treabă. Nu ştiu cât timp au lucrat alături de pompieri, dar lucrurile diferă de la un loc la altul şi de la om la om. Am văzut oameni la 70-80 de ani lucrând alături de pompieri”, a declarat Raed Arafat, care a participat la intervențiile din ultimele zile, citat de Digi24.

Județele Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Mehendinți au fost printre cele mai afectate de inundații. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor în zeci de localități din întreaga țară.

Raed Arafat are și o explicație pentru atitudinea indolentă a tinerilor vâlceni.

”Diferenţa e de educaţie şi de experienţă. Cei care sunt bătrâni sunt obişnuiţi să-şi facă treaba singuri. Nu se aşteptau să vină pompierii să-i ajute. Alţii mai tineri aşteaptă ca totul să fie servit pe tavă şi ei să nu facă Nimic. E o atitudine greşită”, a mai declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Nu scăpăm de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele 15 zile din luna iulie:

În unele regiuni vremea va fi destul de ploioasă, cu precipitații aproape în fiecare zi, iar temperaturile minime vor ajunge până la 13-14 grade.