Ginerele lui Traian Băsescu, la DNA. Este suspect într-un dosar

radu pricop
Radu Pricop. Foto: Captură YouTube

Radu Pricop, soțul Ioanei Băsescu, a fost audiat astăzi la DNA, el fiind suspect în dosarul Lucinschi, relatează digi24.ro.

Radu Pricop a venit în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție București la ora 11:35 și a plecat 20 de minute mai târziu.

Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, are calitatea de suspect în dosarul în care Sergiu Lucinschi, fiul unui fost președinte al Republicii Moldova, a fost reținut pentru șantaj. Lucinschi a fost reținut pentru 24 de ore după ce anchetatorii au făcut percheziţii în locuinţa sa din judeţul Ilfov.

Anchetatorii spun că acesta ar fi cerut patru milioane de euro pentru a nu face publică o informaţie considerată compromiţătoare.

Avocatul Radu Pricop este suspect de complicitate la șantaj în dosarul lui Sergiu Lucinschi.

Un nou dosar pentru Radu Pricop

Inițial s-a crezut că prezența ginerelui președintelui ar putea avea legătură cu dosarul privind retrocedarea moșiei Brătienilor, dosar în care, în urmă cu două săptămâni, procurorii DIICOT le-au cerut procurorilor de la DNA să preia ancheta, mai notează sursa citată.

În acest dosar soţul Ioanei Băsescu este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune, alături de alte cinci persoane, în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș.

Presa a relatat că Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte persoane, drepturi de moștenire asupra unui teren de la urmașii familiei Brătienilor, potrivit agerpres.ro.

După ce au câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, a mai relatat presa.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cât câștigă cei mai puternici oameni din lume. La ce distanță e Klaus Iohannis
Au fost create fețele perfecte. Cum arată cei mai frumoși oameni
Frații Micula, obligați să returneze statului banii câștigați în instanță

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.