Radu Mazăre, pregătit pentru DNA: „M-am spălat pe cap, m-am dat cu deodorant”

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat în această dimineață, la intrarea în clădirea Primăriei, acolo unde au loc percheziții DNA în aceste momente, că s-a pregătit pentru orice.

„La primărie a venit mai întâi viceprimarul. Între timp, m-am spălat pe cap, m-am dat cu deodorant care îmi aduce mie aminte de Brazilia, m-am îmbrăcat mai gros. S-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc acasă. Asta e viaţa, m-am pregatit pentru orice (…) Dacă ma saltă, bine, dacă nu mă saltă, mă duc să mă dau cu caiacul, că este o zi frumoasă”, a declarat primarul Constanței, Radu Mazăre.

Procurorii DNA fac percheziții la sediul Primăriei din Constanța și la sediile mai multe firme. Sunt vizate contracte între Primăria Constanța și afacerile lui Sorin Strutinsky, reținut aeară de procurorii anticorupție.

Procurorii spun că se fac cercetări pentru „infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, de serviciu şi a unor infracţiuni economice, care ar fi fost comise în perioada 2008-2014, fiind făcute 13 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Constanţa şi Cluj, la sediul unei instituţii publice, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane”.

Sorin Strutinsky a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă. Este acuzat că ar fi primit de la reprezentantul unei firme peste 635.000 de lei şi 25.000 de euro, pentru a interveni la funcţionari ai Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa să plătească lucrările executate de societate, în baza unui contract.

Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre.