A renunțat la un job care nu îi plăcea deloc și a început o afacere. Acum cunoaște un mare succes

rada ureche jamais
Rada Ureche. Foto: CS Studio (Facebook)

În vârstă de 30 de ani, Rada Ureche a investit aproximativ 5.000 de euro într-un atelier de bijuterie contemporană din Arad, unde creează piese pe care le vinde, în medie, cu 70 de euro. Anul trecut, media lunară a vânzărilor a ajuns la 1.000 de euro, relatează „Ziarul Financiar”.

Rada Ureche a început să realizeze bijuterii sub brandul Jamais în anul 2014, după ce a urmat cursurile unei şcoli de bijuterii contemporane. Antre­pre­noarea a renunţat la jobul de jurist, care nu i-a plăcut niciodată, pentru a crea bijuterii, pasiune pe care o avea încă din facultate.

„În 2013, la îndemnul designerului vesti­men­tar Arina Varga, am creat o co­lec­ţie specială de accesorii pen­tru noua ei colecţie şi aşa a început totul. Mi-am dat seama că îmi place să creez bijuterie, aşa că la finele lui 2013 şi începutul lui 2014 am urmat primele cursuri de bijuterie contemporană. Am renunţat la jobul pe care îl aveam ca jurist şi m-am axat pe bijuterie“, a povestit Rada Ureche pentru sursa citată.

„În momentul în care am început să îmi utilez atelierul, vorbind strict de primele unelte de mână, investiţia a fost undeva pe la 1.000 de euro. Au urmat apoi şi alte investiţii de 3.000-4.000 de euro, în mobilier special şi utilaje, care să mă ajute să îmi uşurez munca“, a mai spus Rada Ureche.

Fiecare piesă care prinde viață în atelierul Jamais are în spate o poveste și transmite un mesaj, se arată pe jamais.ro, siteul atelierului: „Brand-ul meu se identifică cu mine şi vice-versa. Toate creaţiile reprezintă momente din viaţa mea, stări de spirit, vise și dorinţe”.

Bijuteriile sunt unicat sau realizate în serie mică.

rada ureche jamais
Foto: CS Studio (Facebook)
rada ureche jamais
Foto: CS Studio (Facebook)
rada ureche jamais
Foto: CS Studio (Facebook)
rada ureche jamais
Foto: jamais.ro
rada ureche jamais
Foto: CS Studio (Facebook)

„În general stilul care mă caracterizează urmărește liniile simple, clare, geometrice. Când lucrez îmi place să ascult muzică. Ce ascult depinde de starea mea de spirit din acel moment”, a explicat Rada Ureche pentru revista “Atelierul”.

Ea a arătat și de unde vine numele brandului: „Se numește Atelier Jamais pentru că la un moment dat mi-am spus că niciodată nu voi mai face nimic din ceea ce nu îmi place (în speță meseria de jurist). A fost chiar simplu: niciodată = jamais”.

„Sunt norocoasă pentru că de la bun început m-au susținut și m-au încurajat toți cei din jurul meu, fără excepție”, a completat Rada Ureche.

rada ureche jamais
Foto: jamais.ro
rada ureche jamais
Foto: jamais.ro
rada ureche jamais
Foto: jamais.ro
rada ureche jamais
Foto: jamais.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.