„Şcoala Discovery” pentru elevii români. Emisiuni zilnice de matematică, chimie, biologie, fizică şi alte ştiinţe la Discovery Channel

scoalad
Începând cu 16 ianuarie 2012, postul de televiziune Discovery Channel va difuza în România programul „Şcoala Discovery”, un proiect care îşi propune să stimuleze curiozitatea elevilor faţă de ştiinţă şi să integreze resursele audio-video şi new media în procesul de educaţie.

Discovery Channel România va difuza o serie de programe educative în fiecare zi, de luni până vineri la ora 14.00 şi apoi în reluare – iniţial a doua zi, de la ora 08.00, apoi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbătă şi duminică.

Programele prezintă subiecte ştiintifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie până la invenţii. Acestea au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V – XII să înţeleagă mai bine fenomenele ştiinţifice, transmiţând mesajul că ştiinţa este un domeniu interesant şi captivant. Programele vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare.

Luni, 16 ianuarie, Şcoala Discovery debutează cu o emisiunea despre matematică dedicată elevilor din clasele VI-VIII. Marţea e ziua chimiei, miercuri – a biologiei, joi – a fizicii, iar vinerea apar materiale interesante din alte ştiinţe.

Toate materialele vor fi disponibile şi online, pe site-ul scoala.discovery.ro.

Potrivit Hotnews, proiectul a fost lansat duminică, 8 ianuarie, şi este un rezultat al parteneriatului dintre Ministerul Educaţiei şi Discovery. De menţionat că Ministerul Educaţiei NU e implicat financiar în acest program, dar a numit un număr de 110 şcoli în care va fi studiat impactul programului asupra elevilor români.

„Speranţa noastră este că prin acest program cadrele didactice din România să capete reflexul de a se raporta la obiectivul învăţării, care este stabilit în programă, şi nu doar să se bazeze în ceea ce fac pe ceea ce este obiectul învăţării, care până recent era exclusiv manualul”, a spus Funeriu, citat de Hotnews.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.