Puburi Tulcea. 4 locuri unde bei o bere bună și mănânci un pește proaspăt

puburi tulcea
Foto: Old Times Pub Tulcea / Facebook / Cătălin Marin

Puburi Tulcea. Dacă sunt în căutarea unor puburi în care să vă petreceți timpul liber în orașul de la Dunăre, atunci acest articol vă vine în ajutor cu câteva recomandări.

Puburi Tulcea – 4 recomandări

1. Cheers Pub Tulcea se află pe Strada Gării la nr. 30.

Date de contact: telefon 0340 401 637, adresă de e-mail aurelchesca@yahoo.com.

„Pub-ul unde găsești mereu muzică bună și o băutură pe gustul tău. Te așteptăm la o bere pe faleză. Cheers!”, se menționează în descrierea de pe Facebook a pubului.

Programul său este următorul:

luni 08–00
marți 08–00
miercuri 08–00
joi 08–00
vineri 08–00
sâmbătă 08–00
duminică 08–00

Potrivit ghidului „Lonely Planet”, Cheers Pub Tulcea este cel mai viu pub de pe faleza din Tulcea, unde turiștii cu rucsacuri în spinare se amestecă printre localnicii pescari. Aproape se află și feriboturile pe care se îmbarcă cei care vor să intre mai adânc în Delta Dunării. Pubul servește în special bere și cafea, iar serile și popcorn în cazul în care ți se face foame.

Deschis în anul 2014, Cheers Pub Tulcea acceptă plata cash sau prin cardurile bancare Visa și Mastercard.

Puburi Tulcea unde se poate mânca

2. Old Times Pub este un alt pub foarte îndrăgit din orașul de la Dunăre. Se află la adresa Strada Aleea Cicoarei nr 8, vizavi de Piața E3, Tulcea.

Numerele de telefon de contact sunt următoarele: 0240 533 999, 0735 657 657.

Program:

Duminică – Joi: 8.00 – 24.00
Vineri – Sâmbătă: 8.00 – 2.00

Bucătăria pubului este deschisă de la 11 la 23, iar micul dejun se servește de luni până sâmbătă de la 8 la 12.

Iată câteva dintre felurile de mâncare din meniu: ciolan de porc cu varză și mămăliguță, gulaș, Hamburger Old Times, scăriță de porc la grătar, șnițel de pui, șnițel de porc, aripioare de pui, pulpe de pui la grătar, crochete de pui, chips, supă cremă de legume, cheeseburger, piept de pui grill, cartofi pai, ciuperci la grătar, legume la grătar, pizza, paste, deserturi (cheesecake cu 2 tipuri de ciocolată, clătite cu dulceață, tiramisu, cheesecake cu fructe).

Pe lista de băuturi se află băuturile răcoritoare, cafeaua, apa, cidrul, berea. O bere Corona costă 11 lei, Heineken 9 lei, Peroni 8 lei, Leffe brună 11 lei.

Puburi Tulcea unde se organizează petreceri

3. City Bistro se află pe Strada Podgoriilor nr. 36.

Datele de contact sunt următoarele: telefoane 0240 532 366, 0751 904 180, e-mail contact@city-bistro.ro.

„City Bistro vă pune la dispoziție un meniu variat, cu mâncăruri preparate din cele mai gustoase produse. Singurul loc din oraș în care găsiți preparate de origine libaneză și delicioasele clătite tradiționale făcute ca la mama acasă. La noi clientul este respectat atât prin calitatea produselor preparate cât și prin prețurile normale :). City Bistro este întemeiat pe calitate, pasiune şi mândria de a vă servi o mâncare făcută cu suflet, din cele mai bune ingrediente, într-o ambianță ospitalieră unde se simte şi se vede prospeţimea și respectul față de clienți”, se arată pe siteul bistroului.

Din meniul City Bistro fac parte produse precum clătitele, sandwich-urile, pastele, salatele, preparatele la grătar, mâncarea arăbească și preparatele de post.

City Bistro organizează petreceri tematice pentru diferite perioade ale anului:

– Ziua României
– Pomana porcului (Ignat)
– Ajunul în sânul City Bistro
– Revelion
– Valentine’s Day
– Dragobete
– Mărțișor

Puburi Tulcea – un altfel de pub: fish bar-ul

4. Cei aflați în căutarea unui fish bar în Tulcea nu trebuie să rateze pubul Ivan Pescar, aflat chiar pe faleză, la adresa Strada Gării nr. 28.

Numărul de telefon de contact este 0240 515 861. Informații pot fi aflate și la adresa de e-mail ivan.pescar@yahoo.com.

Programul de funcționare este de marți până duminică de la ora 12.00 la ora 23.00. Lunea, programul este de la ora 13.00 la ora 23.00.

„Un fish bar ca o declarație de dragoste! Ivan Pescar este o mică pasăre de un albastru aproape electric, un fel de colibri de Deltă, mare amatoare de pește, cunoscută internațional sub numele de Kingfisher. I-am împrumutat numele pentru că Ivan Pescar nu este doar singurul restaurant exclusiv de pește din Tulcea, ci este o declarație de dragoste pentru Delta Dunării. Este un proiect născut din prietenie și pasiunea comună pentru gusturile și miresmele Deltei. Ivan Patzaichin, echipa lui care dezvoltă programe de gastronomie locală și de promovare a patrimoniului imaterial al Deltei, Dan Buhai, un producător local cu un business de succes în prelucrarea peștelui cu rețete tradiționale, împreună cu Sorin Zaharia și arhitectul Bogdan Mihalca, au imaginat un Fish Bar cool și trendy, în care tradiția e reinventată pentru secolul XXI”, se arată pe pagina de Facebook a fish barului Ivan Pescar.

„Ivan Pescar oferă o experiență sinceră, bazată pe calitatea și prospețimea peștelui. Bucatele noastre sunt gătite respectând rețetele locului și perioadele de prohibiție, din pește proaspăt, local și de sezon, din capturi responsabile, pentru că noi vrem să fim aici, pe faleza de Tulcea, mult timp de-aici înainte, și ne protejăm viitoarele surse de pește. Borșul de peste și storceagul de sturion vor fi nelipsite din meniul zilnic. Sturionul este de cultură, pentru că vrem să arătăm că se poate păstra tradiția fără să faci braconaj (sturionul este în prezent protejat la nivel internațional, din cauza pericolului de dispariție). Plita încinsă și prăjitul în ulei la tigaie făcut cu măsură (doar pentru carasul prăjit în malai, care rupe inima oricărui pescar) sunt de bază în bucătăria noastră, în care apelăm la cuptor doar pentru câteva feluri, cum ar fi crapul pe varză”, continuă descrierea.

„Bucătăria pescarului este simplă și la îndemână. Aici, la Tulcea și în Deltă. Cuptorul, tabla, ceaunul și prăjitul în ulei sunt instrumente simple și divine, cu condiția să nu le complici. Mai e ceva: săratul peștelui este o artă de care depinde totul, chiar totul! Așezat pe Faleza Dunării, Fish Barul Ivan Pescar, împreună cu Centrul de promovare a Pescaturismului și magazinul de suveniruri locale, alcătuiesc un hub de promovare a Deltei și a culturii locului. Tradiția nu înseamnă întoarcere în trecut, ci este vie și în pas cu mersul vremurilor, așa că locul pe care noi îl propunem este cool și trendy”, se mai arată în descrierea localului.

Restaurante non stop în Tulcea. Insule, pește și bunătăți la orice oră

Dacă acest articol despre puburi Tulcea vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastă de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.