PSD vrea un plan pentru țară pe 25 de ani

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că în martie se va organiza un congres al partidului. Șeful PSD a trasat deja și temele de discuție. „Vreau să eliberăm societatea românească de presiunile pe care le pun grupurile nedemocratice și ilegitime asupra instituțiilor democratice.

Vreau să ne implicăm serios în democratizarea societății românești și a pune instituțiile de forță în matca lor strict constituțională”. Dragnea a mai spus și că „este cadrul cel mai bun și pentru cei care au făcut scrisori și le-au tot transmis să le susțină și să le dezvolte”.

Șeful PSD a făcut referire la președintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, care se plângea, prin intermediul unei scrisori, că a slăbit democrația în partid.

Alți PSD-iști au planuri mult mai îndrăznețe. Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat la finalul Comitetului Executiv Național al PSD, că la Congresul extraordinar trebuie să se dezbată „un proiect de țară pe 25 de ani”.

„La acest Congres vrem să lansăm un apel către toate forţele politice din România, către toate organizaţiile non-guvernamentale, către toate structurile şi din opoziţie, şi de la putere, către cetăţenii României, pentru că este necesar să prezentăm un proiect de ţară pe termen lung.

Pe termen lung înseamnă 25 de ani. Adică, vom prezenta ţării un proiect în care, pe fiecare domeniu de activitate, vom stabili care sunt priorităţile naţionale. După ce vom stabili pe fiecare domeniu de activitate priorităţile naţionale şi de ce au nevoie românii în următorii 25 de ani, vrem să supunem dezbaterii publice această ofertă, în aşa fel încât, ulterior, să o transformăm în lege. Motiv pentru care toate guvernele ţării, timp de 25 de ani, să respecte interesele stabilite de români”, a afirmat Marian Oprişan.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar avea nevoie de o reconfirmare în funcția de președinte la acest congres, Oprișan a spus că „nu este nevoie, pentru că aceste confirmări se fac la final de mandat”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.