PSD și-a pus sigla pe calendarul ortodox

sigla psd calendar ortodox
Foto: gandul.info / PanchoS (Wikimedia Commons)

PSD și-a pus sigla pe Calendarul Ortodox pentru 2017. 5.000 de argeșeni au primit calendare creștin-ortodoxe pe care apar, sub imaginea Fecioarei Maria cu pruncul în braţe, sigla PSD şi urarea „PSD Argeş vă urează un AN NOU fericit!”, relatează gandul.info.

Calendarele le-au fost împărţite oamenilor pe stradă de PSD Argeş, cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ion Georgescu, şeful staffului de campanie al PSD Argeş, a apărat gestul partidului pe motiv că BOR le dă prea târziu și că sunt prea scumpe: „Din ce am înţeles eu, Biserica le dă prea târziu, iar preţurile acestora variază între 10 şi 20 de lei. În unele zone, calendarele sunt prea puţine în comparaţie cu populaţia, iar în unele mai multe. Astfel, s-au gândit colegii mei, fiind şi în preajma sărbătorilor, că oricine are nevoie de un calendar”.

El a adăugat că „e un produs de calitate şi de bun gust” și că „nu se face campanie electorală”: „Nu scrie nicăieri : votaţi! Are sigla PSD, dar nu scrie votaţi”.

Cele 5.000 de exemplare au fost distribuite în Piteşti, Topoloveni şi Mioveni, mai notează sursa citată.

Patriarhia Română a anunțat că demersul PSD nu are acceptul BOR: „Este o modalitate de campanie electorală care foloseste abuziv o icoană. Biserica nu are nicio legatură cu acest caz”.

psd calendar ortodox
Foto: gandul.info

În județul Argeș, nu doar PSD și-a făcut calendare ortodoxe, ci și PMP. Partidul Mișcarea Populară a distribuit calendare cu sărbătorile anului 2017, iar alături de imaginea lui Adam și a Evei se află sigla PMP și mesajul „PMP Argeș vă urează un an nou fericit!”.

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș, a declarat pentru gandul.info că imaginea de pe calendar nu este o icoană, ci o pictură, și că „Biserica Română nu este stăpâna sărbătorilor de peste an”.

Deoarece PMP ocupă poziția 7 pe buletinul de vot la alegerile din 11 decembrie – fapt menționat și pe calendar – sub imaginea lui Adam și a Evei se află și o scurtă explicație a „simbolisticii cifrei 7”.

pmp calendar ortodox argeș
Foto: gandul.info

1 din 4 români trăiește în mizerie. Ce vor să facă politicienii pentru a eradica sărăcia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.