PSD l-a exclus din partid pe Grindeanu și depune moțiune. Ponta se pregătește pentru Guvern

Premierul Sorin Grindeanu a fost exlcus din PSD. Decizia a fost luat în Comitetul Executiv, cu unanimitate de voturi. Potrivit statutului, Comitetul Executiv Naţional este cel care hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu două treimi din voturile membrilor săi, sancţionarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD.

De asemenea, în aceeași ședință, s-a decis și depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului Guvern. Cel mai probabil, moțiunea de cenzură ar putea ajunge la vot în parlament pentru dezbatere și vot săptămâna viitoare.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis un mesaj pe Facebook înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care le cere social-democraţilor să „cântărească bine” deciziile pe care le vor lua, pentru că există „riscul iminent” ca PSD să piardă guvernarea.

„De peste 20 de ani sunt în PSD. Și vă asigur de respectul meu pentru tot ce ați făcut în acest partid. Vă garantez că nu mă agăț în niciun fel de funcția de Prim-ministru, pe care o ocup și datorită susținerii pe care mi-ați acordat-o. Vreau să mă asigur că președintele României va nominaliza un premier tot din partea PSD, iar atunci sunt gata să îmi prezint demisia.

Există riscul iminent ca PSD să piardă guvernarea, iar în acest moment îi transferăm practic președintelui Iohannis toată puterea în România. Nu putem accepta această situație! Vă propun o largă consultare în partid, cu toți cei care muncesc și cred în mod real în PSD! Vreau să cântăriți bine ce decideți astăzi.

Avem o datorie față de România. Partidul nostru a fost mereu un reper de stabilitate, pe noi nu ne definesc crizele interne. PSD trebuie să rămână un pilon de competență și responsabilitate. Vă mulțumesc!” a scris Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Victor Ponta ar putea intra în Guvernul Grindeanu

Și Sorin Grindeanu se pregătește să facă schimbări în Guvern, după ce toți miniștrii au demisionat la cererea conducerii PSD.

Potrivit unor surse Digi24, în cursul zilei s-a aflat, la Palatul Victoria, Eugen Teodorovici, un apropiat al lui Victor Ponta și fost ministru al Fondurilor Europene. Sursele spun că Sorin Grindeanu i-ar fi propus lui Victor Ponta să fie secretar general al Guvernului.

„Vinovăția lui e că nu e Liviu Dragnea şi că domnul Dragnea nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuși și dacă nu poate fi el însuși să nu fie nimeni. Până la urmă e problema PSD, ne sinucidem așa în grup frumos, și ne place. Dar acum Guvernul nu e al PSD-ului, e susținut de PSD, dar Guvernul e al României”, declara Victor Ponta, în această dimineață, la Digi FM.