Dragnea dă cărțile pe față: PSD face un „mare miting” pentru susținerea familiei tradiționale

liviu dragnea miting psd familia tradițională
Foto: Liviu Dragnea Facebook

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni, 16 aprilie, că partidul pe care îl conduce va organiza un mare miting în luna mai pentru susținerea familiei tradiționale, adică cea alcătuită dintr-un bărbat și o femeie.

„Cea mai importantă decizie pe care am adoptat-o astăzi este cea legată de propunerea pe care am făcut-o colegilor mei, să organizăm un miting mare al Partidului Social Democrat pentru susținerea familiei tradiționale”, a declarat Liviu Dragnea ieri.

„Vreau să organizăm acest miting și am luat și astăzi decizia asta pentru a nu mai exista niciun echivoc sau a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are Partidul Social Democrat pe acest subiect”, a completat el.

Până acum, a existat o oarecare neclaritate în poziția pe care PSD o are față de minoritățile sexuale și cuplurile gay care ar dori să-și oficializeze relația.

La sfârșitul lunii martie, Liviu Dragnea a anunțat că vrea să analizeze ”oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil”, pentru că ”nu putem să nu analizăm și situația unei minorități din România”.

”E o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau că nu exista”, spunea liderul PSD la acea dată.

Acum însă, PSD pare să susțină total poziția Coaliției pentru Familie.

Conform art. 48, alineat 1, din Constituția României, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

În toamna anului 2015, Coaliția pentru Familie a demarat procedurile de revizuire a Constituției României pentru modificarea art. 48, alineat 1, în sensul înlocurii termenului „soți” cu exprimarea „bărbat și femeie”.

În anul 2016, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament o propunere de revizuire a Constituției însoțită de 3 milioane de semnături ale unor cetățeni care susțin familia tradițională.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.