PSD a adus la București zeci de autocare cu simpatizanți din toată țara

simpatizanți psd autocare
Foto: Digi24

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a aprobat participarea simpatizantilor PSD aduși de 30 de autocare la parada Zilei Naționale a României, potrivit unor documente obținute de hotnews.ro.

Autocarele vor staționa în zona Complexului Expozițional Romexpo.

Conform Digi24, sute de simpatizanți PSD au ajuns deja în București, ei fiind aduși de mai multe organizaţii PSD din ţară pentru a participa la ceremoniile care vor avea loc de Ziua Naţională la Arcul de Triumf.

În jurul orei 8:30, în parcarea Romexpo erau deja aproximativ 20 de autocare din Bihor, Hunedoara, Caraş-Severin, Buzău, Prahova sau Călăraşi. Pe unele dintre ele era lipit, pe parbriz, un afiş pe care era menţionată organizaţia PSD din care provin oamenii.

„1 decembrie 2017, între orele 07.00 – 18.00, pentru participarea la parada Zilei Naționale a României, vor sosi în București cca. 30 de autocare, care vor staționa în locuri special amenajate în acest sens, în zona învecinată cu intrarea C a Complexului Expozițional Romexpo, așa cum declară organizatorul”, se arată în documentul obținut de hotnews.ro.

„Conform prevederilor art. 12 alin. 1 lit, d din Legea 60/1991 republicată, organizatorul adunării publice va delimita spațiul de desfășurare prin semnalizare distinctă și vizibilă. Totodată organizatorul, sub îndrumarea și supravegherea forțelor de ordine de la fața locului, va lua măsuri pentru asigurarea unui perimetru de siguranță suficient pentru eliminarea eventualelor situații generatoare de risc la adresa participanților, unde nu va fi permisă parcarea vehiculelor destinate transportului”, continuă protocolul aprobat de Primăria Capitalei.

Se pare însă că acest 1 Decembrie nu va fi unul al bucuriei, cel puțin pentru o parte dintre români. Sub sloganul „România MOARE”, un joc de cuvinte cu trimitere la Marea Unire, mii de oameni au anunțat că vor participa la proteste ce vor fi organizate în această seară în București și în marile orașe din țară.

Alte proteste sunt anunțate chiar pentru această dimineață la Arcul de Triumf din București, locul unde are loc parada militară de 1 Decembrie.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Naţională a României din București! Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veți fi huiduiți de românii care muncesc pentru țară!  Voi ați furat și ați distrus țara! Voi veți plăti!”, avertizează organizatorii uneia dintre manifestații.

Seara, protestatarii vor merge în Piața Victoriei, unde vor scanda împotriva Guvernului PSD și a lui Liviu Dragnea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.