Cine sunt tinerii care s-au bătut cu jandarmii în timpul protestelor anti-Guvern

proteste violente
Foto: Captură Digi24

Opt dintre tinerii care s-au luat la bătaie cu jandarmii în Piaţa Victoriei în timpul protestelor anti-Guvern au fost reţinuţi aseară, 23 februarie, de procurori, anunță Digi24. Rudele unora dintre suspecţi au confirmat că aceștia fac parte din galeriile unor echipe de fotbal.

Ei au fost identificați cu ajutorul imaginilor înregistrate atunci, iar autorităţile au găsit în casele lor foarte multe materiale pirotehnice.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate peste 3.000 materiale pirotehnice ce urmează a fi expertizate”, a anunțat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti într-un comunicat de presă.

Mitingul paşnic de pe 1 februarie a degenerat în momentul în care un grup de bărbați aflați aproape de Guvern au început să arunce cu torţe şi petarde în jandarmi, precum și cu sticle, bucăţi de gheaţă sau containere. Aceștia din urmă au rispostat cu gaze lacrimogene. Unii dintre tineri aveau asupra lor și obiecte periculoase – cuțite, bricege – care sunt interzise într-o adunare publică.

Rudele celor audiaţi confirmă bănuielile că aceştia făceau parte din galeriile unor echipe de fotbal.

„De la muncă l-a luat. Şi a venit cu el acasă şi a luat hainele care au fost pe el. Acasă la noi nu s-a găsit nimic, el e rapidist”, a declarat mama unuia dintre suspecţi pentru postul de televiziune Digi24.

În urma violențelor din data de 1 februarie, 8 persoane au fost rănite, printre acestea numărându-se și 2 jandarmi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.