Operațiunea Tricolorul. Ce vor să facă protestatarii anti-Guvern în această seară

proteste piața victoriei 12 februarie
Simulare a "Operațiunii Tricolorul". Foto: Mihai Tache (Facebook)

Sute de mii de români sunt așteptați duminică seara, 12 februarie, în Piața Victoriei din București, pentru o nouă zi de proteste – cea de-a 13-a – îndreptate împotriva Guvernului Grindeanu.

Protestul începe la ora 6 seara, iar inițiatorii evenimentului de pe Facebook îi îndeamnă pe români să își aducă prietenii la protest, pentru a se stânge 1 milion de oameni în piață: „Invitați-vă prietenii și haideți duminică să facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la București”.

Începând cu ora 9 seara, participanții vor să formeze un tricolor uriaș în Piața Victoriei, fiecare protestatar fiind invitat să se îmbrace în roșu, galben sau albastru și să aducă alte materiale colorate.

„Operațiunea Tricolorul + Revoluția Luminii” va începe la ora 9 seara și va dura până la 9.30.

Iată textul evenimentului:

„Continuăm protestele în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine! România NU este divizată, ROMÂNIA ESTE UNITĂ!

Duminica aceasta, creăm împreună cel mai mare TRICOLOR UMAN!

***Tot ceea ce trebuie să faceți este să veniți cu sursa de culoare: ROȘU, GALBEN sau ALBASTRU + o LANTERNĂ. În ajutorul vostru vom veni cu foi de aceleași culori pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului și vom lumina cerul în culorile TRICOLORULUI.

Ne vom organiza pe trei sectoare: (cum privești spre Guvern), având ca și repere cei patru stâlpi de iluminat din fața guvernului.
1. Stânga Palatului Victoria (1-2) -> ALBASTRU
2. Centru (între stâlpul 2-3) -> GALBEN
3. Dreapta Palatului Victoria (3-4) – ROȘU

Surse culori: FOI COLORATE (NU cartoane), saci de plastic, dosare de plastic, materiale foarte subțiri, aplicații pe telefon mobil (poze colorate într-una din culorile de pe steag).

!!!! NU UITAȚI DE ILUMINAREA FOILOR ÎN TIMPUL EVENIMENTULUI DE LA O DISTANȚĂ DE APROXIMATIV 10-20 CM !!!!

*** DETALII ORGANIZARE
1. Avem nevoie de oameni care să ne ajute cu topuri de hârtie colorata + 100/200 de voluntari care să ne ajute cu împărțirea foilor în piață. Ne întâlnim cu toții la ora 19:00 în față la BRD la metrou!

2. Apelăm la înțelegerea voastră să vă păstrați zonele de culoare pe parcursul evenimentului! – Vor exista cordoane umane care vor delimita zona galbenă!”.

A fost emis un Cod Galben de ger: – 26 de grade. Care sunt județele afectate

dan samoilă tricolor facebook
Simulare a tricolorului uriaș. Foto: Dan Mihai Bălănescu / Dan Samoilă (Facebook)

Mai multe informații despre formarea tricolorului puteți afla AICI.

proteste bucurești piața victoriei
Foto: Dan Samoilă (Facebook)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.