Proteste în București și în marile orașe din țară

Sursa foto: Facebook Uniti Salvam

În jur de 12.000 de persoane s-au adunat duminică seară în Piața Victoriei din Capitală. Mii de persoane au ieșit în stradă și în marile orașe din țară.

Au fost circa 3.000 la Timișoara, la Brașov-1.500, la Cluj-Napoca-5.000, la Sibiu-7.000. De asemenea, la Iași au ieșit în stradă peste 2.000 de oameni.

„SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiași actori, același tupeu de borfaș! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să „reînvie” fatidica OUG 13. (Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând)

Ce vrea Dragnea acum: Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat joi 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu”, au scris cei de la „Corupția ucide”, pe Facebook, la descrierea evenimentului.

Oamenii au strigat „Demisia”, „Hoţii”, „PSD, ciuma roşie”, „Uniţi salvăm toată România”, „Dragnea nici nu ştii cât mic începi să fii”, „La puşcărie” și „Libertate”.

Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu

Într-o primă reacţie după condamnarea sa, liderul PSD a spus că ceea ce s-a întâmplat la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.