„România MOARE”. Se anunță proteste uriașe în toată țara de Ziua Națională

proteste 1 decembrie românia moare
Foto: Pagina de Facebook Corupția ucide

De acest 1 Decembrie se anunță o mulțime de proteste în mai multe orașe din România. Mii de oameni au anunțat că vor participa la manifestații.

În București vor avea loc proteste atât dimineața, în timpul paradei militare de 1 Decembrie, cât și seara în Piața Victoriei. Dimineața, oamenii vor să îi huiduie pe politicienii cu probleme penale care vor participa la parada militară de la Arcul de Triumf din București.

Primul protest din București, anunțat pe Facebook sub numele de „Ne cerem țara înapoi nextlevel”, va începe la ora 9.00 dimineața la Arcul de Triumf.

„De la începutul anului am ieșit cu toții în stradă și ne-am apărat democrația fragilă. Am ținut piept asaltului elefanților roz și ei au plecat cu coada între picioare. Cel puțin un timp. Am știut că nu e de ajuns și că elefanții se vor întoarce cu întăriri și că în afară de oamenii care au ieșit în stradă au mai rămas prea puțini luptători în statul român care să ne apere țara. Tot timpul acesta am fost cu toții însuflețiți de aceeași simțire și același gând. Împreună am descoperit că iubirea de țară nu înseamnă naționalism deșănțat, declarații pompoase la televizor sau la tribuna parlamentului, ci înseamnă să vrei să o aperi atunci când e în pericol.

Însă a venit timpul să privim înapoi în istorie și să ne amintim că acum o sută de ani poporul român trecea prin momente mult mai grele și înfrunta vitregii de neînchipuit pentru cetățeanul de astăzi. Armata română și-a slujit rolul în acele vremuri și cu preț uriaș în vieți omenești a împlinit un ideal vechi al poporului nostru.

A venit vremea să ne onorăm eroii. Să ne amintim sacrificiile soldaților noștri. Să onorăm, încă o dată, precum în fiecare seară în care am ieșit în stradă, drapelul națiunii și însemnătatea lui din istorie și din conștiința țării.

A venit vremea să onorăm țara. Va fi 1 Decembrie, ziua noastră a tuturor.

NU VREM SĂ FIM CONDUȘI DE HOȚI !!”, se arată în descrierea evenimentului.

Protest la Arcul de Triumf

Un alt protest este anunțat la ora 10.00, tot la Arcul de Triumf din Capitală.

„Pe 1 decembrie nu dorim politicieni cu probleme penale să participe la Parada Militară de Ziua Naţională a României din București! Nu vă acceptăm la această zi specială pentru România! Veți fi huiduiți de românii care muncesc pentru țară!  Voi ați furat și ați distrus țara! Voi veți plăti!”, avertizează organizatorii.

„România MOARE”, protest în Piața Victoriei de 1 Decembrie

Seara, protestatarii vor merge în Piața Victoriei, unde vor scanda împotriva Guvernului PSD și a lui Liviu Dragnea. Evenimentul anunțat pe Facebook pentru ora 18.00 poartă numele „România MOARE”, un joc de cuvinte ce face trimitere la Ziua Națională.

„România Moare
Moare în fiecare zi:
– prin distrugerea justiției
– prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei
– prin cei numiți pe criterii politice în funcții, prin cei lipsiți de competență și moralitate
– prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnaliști, ong-uri sau de simpli cetățeni
– prin asediul valorilor europene
– prin asediul asupra instituțiilor create cu eforturi uriașe și sacrificii ale populației
– ne mor bătrânii și copiii lipsiți de măsuri eficiente în sănătate
– ne mor tinerii lipsiți de educație
– ne mor românii de dor, obligați să muncească în alte țări

Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră.

Pe 1 Decembrie ne strângem în Piața Victoriei precum și în piețele din toate orașele țării pentru a spune:

VREM O ROMÂNIE A DREPTĂȚII ȘI PROSPERITĂȚII!”, spun organizatorii.

Manifestații similare vor avea loc și în Iași, Alba Iulia, Galați, Constanța, Tulcea, Ploiești sau Sighișoara.