Protest. Votul care l-a scăpat pe Oprea de dosarul „Gigină” a scos lumea în stradă

protest gabriel oprea
Protest față de votul senatorilor care l-au scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală. Foto: Sorin Breazu

Câteva mii de oameni au ieșit în stradă aseară în București, în fața Academiei Române, vizavi de Casa Poporului, pentru a protesta față de votul senatorilor prin care aceștia au respins cererea procurorilor anticorupție de a începe urmărirea penală față de Gabriel Oprea în legătură cu moartea polițistului Bogdan Gigină.

Oamenii au ocupat strada, iar mașinile nu au mai putut circula pe acea latură a Casei Poporului.

La protest au participat și zeci de motocicliști, care au fost aplaudați de ceilalți protestatari. Motocicliștii au venit în semn de solidaritate cu polițistul Gigină, care a murit în urma unui accident de motocicletă produs în timp ce se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea.

Oamenii, care au strigat „Rușine!” și „Vrem dreptate, nu imunitate”, au adus mai multe bannere prin care și-au arătat nemulțumirea față de clasa politică.

„73 de indolenți apără un impostor” și „Jos comunismul” au fost câteva dintre mesajele afișate de protestatarii care s-au strâns în apropiere de Casa Poporului.

Oamenii au strigat și „Hoții!”, „PSD ciuma roșie!”, „La pușcărie!”, „Parlament penal, marș la tribunal!”, „DNA, nu te Oprea!” sau „Jos imunitatea”.

Trotuarul dinspre Palatul Parlamentului au fost blocat de jandarmi.

La protest au participat și mai multe persoane publice, ca de exemplu scriitorul Gabriel Liiceanu, Monica Macovei și Clotilde Armand, fosta candidată la Primăria Sectorului 1 din București din partea Uniunii Salvați Bucureștiul.

protest gabriel oprea
Protest în fața Parlamentului. Foto: Sorin Breazu

Protest împotriva corupției

Mii de persoane au anunțat pe rețelele de socializare că vor participa la protestul organizat joi seara în Capitală și în marile orașe din țară, în urma votului dat luni în Senat.

protest gabriel oprea
Protest față de senatorii care l-au scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală. Foto: Sorin Breazu
protest gabriel oprea
Foto: Sorin Breazu

„Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă și deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de Interne, șeful său.

Un polițist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraților, nu sunteți ici dumnezei și nici invincibili.

De aceea, joi ieșim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetățeni indignați venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului României, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină și să cerem dreptate.

Poate așa vă amintiți că nu există vreo diferență magică între noi și voi, că legea este aceeași pentru toți și că justiția trebuie lăsată să-și facă treaba”, se precizează pe pagina de Facebook a protestului din Capitală.

Au apărut și pagini ale protestelor care s-au organizat în Timișoara, BrașovConstanțaCluj, CraiovaIași, 
GalațiBrăila

Recomandările editorilor GreatNews:

https://greatnews.ro/top-25-de-motive-pentru-care-romanii-urasc-politica/