Protest la urne într-o ţară europeană. Sute de mii de oameni vor lăsa buletine curate

Românii vor vota, în acest an, atât primarii, cât și parlamentarii. Alegeri generale au loc şi într-o ţară vecină, unde o mare parte din cetăţenii îşi vor anula voturile, exprimându-şi astfel nemulţumirea faţă de clasa politică.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat recent de agenția ProPositiv, peste cinci la sută din alegători vor lăsa buletinul de vot curat, în semn de protest, la scrutinul din 24 aprilie.

Fenomenul nu este nou. La alegerile din 2014, la îndemnul mai multor intelectuali influenți, peste 4 procente din alegători, aproximativ 170.000 de oameni, nu au pus ștampila pe niciun candidat.

În acest an, experții se așteaptă la un număr record de alegători care își vor arăta nemulțumirea față de clasa politică în acest fel.

”Oamenii sunt supărați și simt că toți politicienii sunt la fel. Creșterea numărului ”voturilor albe” arată că elitele politice sunt rupte de societate. Chiar și atunci când este votată schimbarea, nu se schimbă nimic. Sunt doar diferențe cosmetice”, a explicat Stefan Aleksici, expert politic și publicist, citat de Balkan Insight.

Dacă estimările se vor dovedi corecte, atunci Serbia va deveni țara europeană cu cei mai mulți alegători care își anulează voturile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecție de generozitate pe stradă. Frigiderul din care oamenii sărmani pot lua mâncare gratis
O lecție memorabilă. Tânăra fără un picior care își trăiește viața din plin
Lecție de devotament. Omul care și-a petrecut 2 ani din viață plantând flori pentru soția lui bolnavă
Omul care a strâns bani timp de 10 ani pentru a ajuta animalele fără stăpân