Protest la Parlament. Peste 5.000 de oameni au format un lanț uman

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

În jurul Parlamentului s-a format un lanț uman. Oamenii s-au adunat la îndemnul Partidului Național Liberal, care i-a chemat pe români să participe la o mișcare de protest în timpul votului pentru moțiunea de cenzură.

„Îi invităm alături de noi pe toţi cei care doresc să oprească haosul din economie şi atacul la Justiţie şi să participe la acţiunile de protest organizate de PNL, joi, în jurul Parlamentului pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului condus de Dragnea şi Tudose”, au anunţat liberalii.

La manifestație participă și liderul PNL, Ludovic Orban. „Mâine vă aștept la Parcul Izvor, începând cu orele 11.00, să protestăm contra guvernului Dragnea-Tudose și să susținem moțiunea de cenzură: „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă…”, îndemna Ludovic Orban, înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură în Parlament.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, este dezbătută astăzi în plenul Parlamentului.

Parlamentarii din PSD și ALDE, partidele care formează coaliția de guvernare, spun că moțiunea depusă de PNL nu are nicio șansă să treacă. Și-au anunțat susținerea parlamentarii din USR și PMP, iar deputații și senatorii care reprezintă minoritățile naționale vor vota fiecare după cum consideră.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii maghiari se vor abține la moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului. „Am constatat că nu există, la concluzii (în moţiunea de cenzură – n. red.), altceva decât deficit 3%, nevoie de transparenţă şi reducerea birocraţiei, dar nu nume de premier, direcţia în care vor să ducă ţara, nu politici publice în sectoarele cele mai importante şi nu elementele din programul de guvernare, măcar baza pe care se poate construi un program de guvernare”, a declarat Kelemen Hunor.

Liberalii au înregistrat moțiunea de cenzură săptămâna trecută. „În mai puţin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coşul de gunoi promisiunile făcute în campanie şi, odată cu ele, speranţele românilor într-un trai mai bun.

Beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară.

Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puţin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura „Îndrăzneşte să crezi”, a fost o iluzie vândută cu maximă neruşinare”, spun liberalii, printre altele, în textul moţiunii de cenzură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.