Cel mai mare protest din istoria recentă a României: Sute de mii de oameni, în stradă!

Zeci de mii de protestatari vor ieși astăzi în stradă (Transilvania News)
Zeci de mii de protestatari vor ieși astăzi în stradă (Transilvania News)

Manifestațiile împotriva OUG care a modificat Codurile Penale au continuat în Piața Victoriei din București, unde s-au adunat peste 300 de mii de oameni.

Atmosfera a fost, din nou, una extraordinară în întreaga țară. Mai mult de o jumătate de milion de români au scandat împotriva corupției.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat că Guvernul va abroga Ordonanța de Urgență 13 pe anul 2017, însă protestatarii nu par să fie mulțumiți doar cu atât.

Oamenii s-au adunat încă de la ora 14.00 în fața Palatului Victoria, unde a avut loc și ședința de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ.

Mii și mii de oameni au păstrat minute de liniște, au scandat, arătându-și nemulțumirea și prin numeroase mesaje scrise.

La mișcarea de protest din Capitală au fost prezenți și mulți participanți din alte orașe, cum ar fi cele câteva zeci de studenți plecați azi-noapte, cu trenul, de la Cluj.

Zeci de tineri bucureșteni i-au așteptat pe aceștia, încă de la primele ore ale dimineții, cu sandwich-uri și cafea.

La protestul de astăzi, la fiecare oră fixă, protestatarii vor cânta inmul de stat, așa cum s-a întâmplat și în ultimele zile, în timp ce la ora 21.00, fiecare om ieșit în stradă a aprins o lumină către cer.

Nici în această seară nu au fost înregistrate incidente violente, iar Piața Victoriei a fost neîncăpătoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.