Protest cu icoane și cântece religioase într-un cinematograf din București

Sursa foto: Tudor Giurgiu/Facebook
Sursa foto: Tudor Giurgiu/Facebook

Un grup de oameni a întrerupt, duminică seară, difuzarea filmului „120 de bătăi pe minut”, la cinematograful Muzeului Țăranului Român (MȚR). Protestatarii au intrat cu icoane și au început să cânte imnul României și cântecul religios „Mântuiește, Doamne, poporul tău!”.

Unii aveau pancarte cu mesaje precum „România nu e Sodoma și Gomora” și „Hey, Soroș, leave the kids alone”. Cei care au întrerupt filmul au spus că „are subiect inadmisibil să fie proiectat” la MȚR, pentru că „este un film despre homosexuali”, iar „țăranul român e creștin ortodox”. De asemenea, aceștia au mai spus că nu reprezintă nicio asociație, sunt doar „membri ai poporului român”.

„Nu credeam să mi se întâmple așa ceva. O gașcă de creștini-extremiști a întrerupt proiecția filmului 120 BPM la cinematograful din Muzeul Țăranului.

„Grand Prix” de la Cannes 2017 e sabotat cu un happening/circ ieftin, cu doamne cu icoane, cu tineri cu privirea sticloasă. Am ascultat cântece bisericești și în continuare mi se pare ireal că așa ceva se poate întâmpla azi, în România. Recomand bandei de agitatori să continue periplul la „Soldații” și „O femeie fantastică”.

Ni s-a recomandat alifie pentru finalul proiecției. Proiecția nu s-a mai reluat. Propun ca de-acum încolo sălile care mai proiecteaza filme „cu gay” să asigure și costume de protecție, căști, scuturi, toate cele”, a scris regizorul Tudor Giurgiu, pe Facebook.

Filmul „120 de bătăi pe minut” a câștigat marele premiu al juriului la Cannes 2017. Filmul prezintă acțiunile organizației civice ACT UP din Franța anilor `90 și activismul acesteia privind accesol persoanelor homosexuale infectate cu HIV la tratament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.