Protest împotriva corupției într-o mare capitală europeană: „România oferă un exemplu”

protest paris 19 februarie
Foto: Vincent Galtier‎ / Rassemblement contre la corruption des élus (Facebook) / GreatNews

Un mare protest împotriva corupției oamenilor politici va fi organizat duminică, 19 februarie, în Paris. Organizatorii protestului arată că România este un exemplu în acest moment pentru toți oamenii care vor să lupte împotriva fenomenului corupției.

Până acum, peste 6.000 de oameni și-au anunțat prezența pe rețelele de socializare la protestul care va începe duminică la ora 15.00 și va dura până seara la 19.00.

Protestul va avea loc în Piața Republicii din capitala Franței.

„Haideți să ne adunăm și să ne exprimăm toți cei care credem că nu mai este acceptabil să fim guvernați de aleși care au posibilitatea de a face exact pe dos față de ceea ce spun că apără”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Manifestanții vor să ceară și ca integritatea aleșilor să fie mai strict impusă și reglementată: „Deoarece legea se aplică universal, iar cei pe care i-am ales ca să o aplice nu fac excepție”.

Organizatorii evenimentului mai arată că este nevoie de solidaritate adevărată și de coeziune socială, nu de segregare, excluderea celor diferiți, de rasim sau de sexism.

„Nu vom fi singurii care ne vom face auziți. România ne oferă un exemplu serios în acest moment”, se mai arată pe pagina de Facebook.

Inițiatorul manifestației a explicat că este un om obișnuit, care nu face parte din niciun partid, sindicat, asociație sau organizație: „Sunt singur, iar acum sunt cu voi”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.