Protest bizar: Un primar din județul Sibiu merge pe jos până la București

Primarul din Copșa Mică, Daniel Mihalache, vrea să ajungă pe jos în Capitală. Foto: Sibiu 100%
Primarul din Copșa Mică, Daniel Mihalache, vrea să ajungă pe jos în Capitală. Foto: Sibiu 100%

Primarul din Copșa Mică va merge pe jos până la București, protestând față de faptul că Ministerul Mediului nu a plătit lucrările de apă și canalizare din localitatea pe care o conduce.

Daniel Mihalache a precizat că a făcut drumul până în Capitală de multe ori, cu mașina, și nu a rezolvat nimic în privința banilor pe care ar trebui să îi primească localitatea Copșa Mică de la Ministerul Mediului. Primăria sa are datorii și riscă blocarea conturilor, astfel că edilul a decis să facă drumul pe jos, pentru a trage un semnal de alarmă.

Ideea i-a venit primarului urmărind pelerinii care fac anual El Camino, celebrul drum către Santiago de Compostela, al treilea mare pelerinaj creştin, după cele spre Ierusalim şi Roma, scrie Digi 24.

”Am fost de multe ori în Capitală pentru a încerca să rezolv problema apei. Mii de kilometri degeaba, pentru că guvernele noastre n-au înţeles cât de importantă este apa potabilă în secolul XXI. Acum voi face din nou acest drum pe jos, într-un pelerinaj, pentru ca autorităţile să ne permită să avem o viaţă normală. Prin acest marş doresc să atrag atenţia guvernelor şi instituţiilor să respecte legile şi angajamentele, judecătorilor să fie responsabili şi preşedintelui să se garanteze că sistemele acestea funcţionează normal şi logic, nu aberant”, a precizat Daniel Tudor Mihalache.

Edilul spune că există o sentință definitivă, în favoarea firmei care a realizat rețeaua de apă-canalizare din Copșa Mică, pentru plata a 700.000 de lei, bani pe care primăria nu îi are. Ministerul Mediului s-a angajat să plătească integral lucrările, însă a făcut-o doar în proporție de 50%.

Primarul va face drumul în zece zile, în reprize de cel puțin 25 de kilometri. Cel mai lung traseu, peste 56 de kilometri, este programat pentru ziua a treia, de la Boiţa până la Poiana Sălătrucu.

Daniel Mihalache va merge pe un drum de piatră, care nu a fost reabilitat, pentru a ocoli Valea Oltului. Va dormi la prieteni sau la alți primari de pe traseu și se va deplasa doar ziua.

Sosirea la Bucureşti este programată în 28 septembrie, ora 18.00. Edilul a cerut audienţe la preşedintele Iohannis, la premier şi la Ministrul Mediului, dar încă nu a primit răspunsuri.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.