Protest amplu în București. 10.000 oameni au scandat anti-Guvern și anti-Parlament, dar pro-DNA

Circa 10.000 de oameni s-au strâns duminică seara în București. Manifestanții au mers în marș din Piața Victoriei spre Parlamentul României.

Protestul a pornit în Piața Victoriei, cei circa 3.000 de oameni care s-au întâlnit în acest loc pornind apoi spre Parlament. Pe drum, s-au adunat încă 7.000 de oameni.

Pe durata deplasării s-a strigat ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă” și ”România, trezește-te”. În urma acestor scandări, unii dintre locatarii din zonă chiar au ieșit în stradă, dar au fost și persoane care și-au manifestat susținerea față de mișcare scandând de la balcon.

Mulțimea a mai strigat ”Vrem justiție, nu corupție”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu”, ”Hoții!”, „Parlament de hoţi, la puşcărie toţi”, „Noaptea hoţi, ziua mafioţi”.

Totodată, cei din stradă au ţinut să îşi exprime susţinerea faţă de Direcţia Naţională Anti-Corupţie. „DNA, nu ceda”, „DNA, nu uita, noi suntem de partea ta” şi chiar „Codruţa, te iubim”. Chiar manifestaţia în sine a avut sloganul „Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”.

Una dintre cele mai mari agenţii de presă din lume, Associated Press, comentează că protestul din această seară demonstrează odată în plus că „protestatarii s-au angajat să aducă o nouă eră în politica României”.

Merită menţionat că, atunci când s-au adunat în Piaţa Victoriei, protestatarii au fluturat drapele ale României şi Statelor Unite.

În timpul manifestației, traficul a fost blocat pe traseul Lascăr Catargiu, Magheru, Nicolae Bălcescu, pe sensul de mers dinspre Victoriei spre Unirii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.