Propunere în Parlament: Hipermarketurile ar putea fi închise în weekend

Marile magazine ar putea fi închise la sfârșitul săptămânii, sâmbătă și duminică. Este vorba despre o propunere mai veche din Parlament, care este din nou luată în discuție. Printr-o astfel de măsură, parlamentarii care au venit cu această idee spun că micii fermieri ar avea mai multe șanse să-și vândă în piață fructele și legumele.

De partea cealalată, potrivit Digi24, șefii hipermarketurilor spun că ar fi o „mare greșeală”.

Inițiatorii proiectului, deputații PNL Nini Săpunaru și Tinel Gheorghe, spun că în weekend, pe lângă faptul că românii își vor face cumpărăturile în piețe, vor avea mai mult timp liber pentru familie.

„Încercăm să dăm o gură de oxigen şi producătorilor autohtoni. Bănuiesc că nu se face gaură în cer dacă duminica vom cumpăra salata, carnea şi ceapa din pieţele tradiţionale”, a declarat deputatul Tinel Gheorghe, potrivit Digi24.

Reprezentanți ai Romalimenta și Asociației Marilor Rețele Comerciale nu sunt de acord cu această măsură și spun că vor afecta inclusiv producătorii, care vând prin marii retaileri.

Românii au cheltuit în hipermarket-uri, anul trecut, în jur de 4 miliarde de euro.

FOTO: Polycart/Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ocazie unică! Locuri de muncă în agricultură, în Canada
Imagini pentru întreaga omenire: Cum arată asfințitul pe Marte
Sătul de singurătate, un bărbat își dorește să fie adoptat

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.