Proiectul primului oraș inteligent din România

FOTO: Romulus Opriscan/visitalbaiulia.com
FOTO: Romulus Opriscan/visitalbaiulia.com

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, speră ca din această toamnă să pună în aplicare proiectul primului oraș inteligent din România.

„Aș vrea să lansez următoarea provocare pentru tot mediul de business: să construim primul smart city din România până în 2018 și acest oraș să fie Alba Iulia.

Vrem ca în luna septembrie din acest an să lansăm un proiect de oraș inteligent la Alba Iulia, unde sperăm să avem acoperire 5G pilot”, a declarat ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, potrivit Hotnews.ro.

Ministrul a a adăugat că a fost ales orașul Alba Iulia pentru că, „în afară de faptul că sunt 100 de ani de la Unire, este unul dintre primele orașe care a avut o strategie de dezvoltare pe termen lung lansată în 2002 – 2003 și s-au ținut de ea, are cea mai mare rată de absorbție a fondurilor UE pe cap de locuitor și a început să aibă un sistem inteligent de transport”.

În parcul Tineretului din Sectorul 4 al Capitalei au fost integrate mai multe aplicații de tip Smart City.

Printre altele există o parcare inteligentă, conectivitate gratuită Wi-Fi și iluminat public inteligent. Pe lângă tehnologie, un oraș inteligent trebuie să investească și în reducerea semnificativă a poluării.

Vă recomandăm și: 

FOTO: Asociația „Prietenii Mocăniței”/Facebook

Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș

 

biserica fortificată din biertan

Un sat din România, vedetă într-o revistă cu 30 de milioane de cititori

 

FOTO: Andrew Colin/Flickr (creative commons)

Imagini de poveste. Cum a ajuns România pe locul 1 în topul țărilor de vizitat în 2016