Proiect pentru demolarea zidurilor din jurul Palatul Parlamentului

Așa ar putea arăta Piața Constituției dacă este aprobat proiectul USR
Așa ar putea arăta Piața Constituției dacă este aprobat proiectul USR

Uniunea Salvați România a lansat un proiect de reabilitare a Parcului Uranus, care ar presupune demolarea zidului din jurul Palatului Parlamentului și reamenajarea spațiului verde unde se află Casa Academiei.

Nu este pentru prima oară când se propune dărâmarea gardului de beton care înconjoară imensul imobil care găzduiește Parlamentul României. De fiecare dată, parlamentarii au respins ideea, invocând motive de securitate.

Cel mai probabil, având în vedere felul în care au fost primite până acum proiectele USR de către majoritatea formată de PSD și ALDE, și acest proiect va fi respins.

„Parcul Parlamentului este un proiect necesar atât pentru cetățeni, dar mai ales pentru Parlament. Aceasta instituție beneficiază de cea mai mică rată de încredere în rândul cetățenilor, iar prin acest proiect ar fi un semnal că se dorește redresarea acestei situații. Fac un apel către colegii parlamentari să susțină acest proiect și să arate că pentru ei Palatul Parlamentului nu e o fortăreață în care se ascund de cetățeni. Totodată, e momentul ca cetățenii să le ceară parlamentarilor și altor actori decidenți deschiderea acestui spațiu. În fond, USR nu a facut decât să preia o idee venita de la cetățeni, ideea le aparține, așa cum ar trebui să le aparțină și Parcul Parlamentului”, a spus senatoarea USR Florina Presada, citată de Hotnews.

Proiectul dorește unirea celor trei mari spații verzi care se află în preajma Palatului Parlamentului: Parcul Izvor, Parcul Parlamentului și spațiul verde din apropierea Casei Academiei – care este, de fapt, un teren viran, abandonat de ani buni de autorități.

Pe cele două șosele care despart cele trei spații verzi, Bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, ar urma să fie construite pasaje pietonale.

„Cu acest proiect am vrea să arătăm potențialul acestui spațiu de a reintra în viața orașului. Credem că în România și în București e mare nevoie de spații publice și o viziune mai optimistă asupra viitorului”, a declarat Dimitrie Grigorescu, coordonatorul echipei de experți care au lucrat la proiectul Parcul Uranus.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.