Proiect de lege. „Mamele-eroine” primesc un „salariu” pe viață și medalie

Deputatul PSD Ninel Peia a depus la Parlament un proiect de lege prin care propune ca femeile care au născut cel puțin trei copii să primească o indemnizație viageră lunară, pentru toată viața, iar cele care au cinci copii sau mai mulți vor primi și medalia de „mamă-eroină”.

Potrivit Hotnews.ro, aceste alocații lunare sunt cuprinse între 30 și 50% din salariu mediu net pe economie, între 630 și 1000 de lei.

Potrivit proiectului legislativ, indemnizația viageră se acordă în fiecare lună, dupa cum urmează: pentru mamele care au trei copii se acordă indemnizație de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acorda 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%. De asemenea, acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiționatță de obținerea unui alt venit și nu se impozitează.

Deputatul spune că cercetările demografice arată că în 2050, România va avea doar 16 milioane de locuitori.

„Concluzia este înfiorătoare: româncele nu mai fac copii. Viața grea, eventualitatea luării căii străinătății la un moment dat, așteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argumente pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate.

Dacă nu vom adopta acum măsurile de mare și urgentă necesitate, avem toate șansele să ne diluăm ca popor în masă tot mai mare de migranți, de venetici, ce vor găsi aici și pâine bună și condiții minunate față de locurile lor de proveniență”, mai spune deputatul în expunerea de motive.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST online cu 10 întrebări. Cât de bine cunoști limba română
Un site care vinde doar produse care țin o viață întreagă
Cât curent electric produce cea mai mare centrală solară din lume

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.