Liderul Partidului România Unită (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, a lansat în dezbatere publică „Proiectul pentru modificarea articolului 309 din Legea nr. 286/2009 privind codul Penal”.

Deputatul vrea să facă modificări în ceea ce privește pedepsele pentru corupți. „Fapta de mare corupție se pedepsește cu închisoarea pe viață, cu executare, fără posibilitate de reducere sau de suspendare a pedepsei, și cu confiscarea extinsă și totală a averii”, este textul propus de deputatul Diaconu.

De asemenea, politicianul mai spune că „sunt considerate fapte de mare corupție acele fapte definite în cadrul articolelor 289-307 în care valoarea mitei sau a foloaselor necuvenite este mai mare decât echivalentul în lei a sumei de un milion de euro”.

Parlamentarul mai propune pentru modificare și ca „persoanele condamnate pentru fapte de mare corupție sunt obligate să desfășoare 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, muncă în folosul comunității, sub supraveghere strică, numai în locuri publice”.

Deputatul spune că după ce va fi supus dezbaterii publice și va strânge mai multe opinii, o propune în Parlament.

FOTO: Stefano Corso/Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.