Un nou proiect al prinţului Charles în România

meri_fr
O fundaţie aflată sub patronajul prinţului Charles al Marii Britanii iniţiază un proiect destinat conservării soiurilor româneşti de pomi fructiferi.

Fundaţia „Mihai Eminescu Trust” va înfiinţa, în judeţul Sibiu, prima pepinieră de pomi fructiferi din soiuri tradiţionale româneşti. Pepiniera va fi amplasată în satul Mălâncrav, sat în care fundaţia a derulat şi alte proiecte, axate în principal pe resturarea unor construcţii tradiţionale.

Prima etapă a proiectului este un recensământ al soiurilor tradiţionale de meri, peri şi pruni din Sibiu, Braşov şi Mureş.

Printre primii care vor beneficia de soiurile tradiționale identificate se vor număra locuitorii comunei Homorod, unde va fi amenajată o livadă şcolară, plantată şi îngrijită de copii și profesori, scrie agerpres.ro. În plus, fundația va organiza un curs de altoire pentru oamenii din satele unde vor fi împărțite chestionarele de recensământ.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.