Programul „Primul ghiozdan”. Orașul din România în care elevii primesc rechizite gratis

În acest an, copiii din Slatina care vor merge pentru prima dată la școală, în clasa zero, vor primi gratuit câte un ghiozdan şi câte un penar „echipat” cu tot ce trebuie, informează adevarul.ro.

Măsura a fost deja aprobată în Consiliul Local şi va fi pusă în practică în prima zi de şcoală.

„Am decis ca, în această toamnă, fiecare copil din Slatina înscris la clasa zero să primească, gratis – desigur, câte un ghiozdan şi câte un penar, acesta din urmă conţinând toate rechizitele necesare scrisului. Efortul financiar nu este deloc unul semnificativ, dar îi va ajuta sigur pe părinţi şi copii deopotrivă”, a declarat pentru adevarul.ro primarul interimar al municipiului Slatina, Emil Popa.

Oficialul a precizat că rechizitele şcolare menţionate vor fi distribuite copiilor chiar în prima zi de şcoală, aceştia urmând să găsească pe bănci „cadourile de şcoală”.

În total, la nivelul întregii localități, vor fi acordate 750 de ghiozdane şi 750 de penare. Pentru a putea derula această iniţiativă, municipalitatea va cheltui 17.000 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG iPad. Cele mai bune oferte de săptămâna aceasta
Colecția de toamnă de la Nike a apărut. Produsele, disponibile pe eMAG
Locuri de muncă în Austria. Personal pentru nave, bone, programatori, oameni în construcții și un super-farmacist
Jobul zilei. Iubești copiii și animalele? Te poți angaja într-o casă de vis din Austria

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.