Program inițiat de Guvernul Cioloș, câștigător al unui important premiu pentru inovație

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Programul GovItHub, inițiat în urmă cu un an de Guvernul condus de Dacian Cioloș, a câștigat premiul „Best Innovation through Legislation in CEE”, la festivalul internațional Webit.

Competiția, una dintre cele mai importante din mediul IT din Europa, a reunit companii importante, decidenți europeni și startup-uri de succes. Cei peste 5.000 de participanți sunt elita comunității economice europene.

Premiul primit de aplicația GovItHub este acordat celor mai eficiente decizii politice care au stimulat inovațiile, mediul de afaceri și economia digitală, scrie Hotnews.

Programul a avut ca scop realizarea, cu costuri minime, a unor proiecte naționale de digitalizare. Operațional din octombrie 2016, GovItHub a fost ralizat de voluntari și bursieri, respectând principiile Open Source, Mobile Ready, Cloud Enabled, Security și Privacy.

Toți cei care au lucrat la acest proiect și-au dat demisia, după ce Guvernul condus de Sorin Grindeanu a aprobat controversata Ordonanță de Urgență 13.

Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor, a declarat recent că ”ingerința politicului nu a făcut bine domniului serviciilor publice electronice din România”, acuzând echipa GovItHub că și-a dat demisia pentru că a venit alt Guvern.